In Brommer op zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 25 april

A.L. Snijders schreef in 2019 en 2020 om de dag een kort verhaal en bedacht daarmee het nieuwe genre ZKV (zeer kort verhaal). Een gesprek over zijn twaalfde korte verhalenbundel met 337 zkv's, Tat Tvam Asi (Sanskriet voor 'dat ben jij').

Liefdesverklaring voor de Nederlandse taal van de van oorsprong Roemeense Mira Feticu kwam in februari van dit jaar uit en werd zeer goed ontvangen. Een gesprek over haar worsteling met de Nederlandse taal enerzijds en over welke kansen die taal haar geboden heeft anderzijds.

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord. Deze week: Esther Gerritsen

En er kan nog steeds mee gelezen worden met onze Brommer op zee boekenclub. Deze maand lezen we De geschiedenis van mijn seksualiteit  van Sofie Lakmaker. Praat mee in onze Facebookgroep

Eind vorige maand is Stefan Hertmans 70 geworden. Zijn goede vriend en dichter Peter Verhelst zorgde voor een bloemlezing als verjaardagsgeschenk “Wij waar geen eind aan komt”. Daaruit komt deze Mont Noir van Stefan Hertmans, wij vroegen regisseur Helmie Stil om haar interpretatie. De stem is van Dirk Roofthooft.

Elke zondag tippen Ruth en Wilfried elkaar een aantal boeken. Deze week:
Blake Bailey - Philip Roth: The Biography
J.M.A. Biesheuvel - Verhalen uit het gekkenhuis
Marian Engel - Beer
Susanne Shapowalow - Sophotocated Lady
Paul Snoek en Hugues C. Pernath - Soldatenbrieven

Credits

Regie, productie en edit: Helmie Stil

    Camera: Nils Post
    Soundmix: Lennert Busch
    Muziek/trompet: Eric Vloeimans
    Vrouw: Ellen ter Braak
    Man: Gijs Pelgrom
    Gedicht: Stefan Hertmans
    Voice over: Dirk Roofthooft

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee leest deze maand De geschiedenis van mijn seksualiteit van en met Sofie Lakmaker. Wil je meelezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten.