In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 30 januari

Vanaf zondag 30 januari start een nieuw seizoen van Brommer op zee. Presentatoren Ruth Joos en Wilfried de Jong verwelkomen schrijvers aan tafel om nieuw werk te bespreken. In de eerste aflevering ontvangen zij onder anderen Marieke Lucas Rijneveld.

Schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld maakte de afgelopen jaren naam met de romans De avond is ongemak (2018) en Mijn lieve gunsteling (2020). Ook in het buitenland bleef zijn talent niet onopgemerkt. Zo kreeg hij de International Booker Prize voor de Engelse vertaling van De avond is ongemak, door Michele Hutchison. Zijn eerste stappen in de literaire wereld zette hij echter niet met proza, maar met poëzie. Zijn debuutbundel Kalfsvlies (2015) werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs. Met zijn tweede bundel Fantoommerrie (2019) zocht hij nóg meer de verdieping op. En met de nieuwe bundel Komijnsplitsers zet Rijneveld opnieuw een grote stap in zijn dichterschap. Daarin onderzoekt hij onder meer wat je nodig hebt om een compleet mens te zijn.

De andere gasten maken we binnenkort bekend. Houd onze website en sociale kanalen in de gaten

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van opdrachten door zijn of haar roman heen. Deze maand: De graanrepubliek van Frank Westerman.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten. Lees nu ook gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.