In Brommer op zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 30 mei

Voilà! Hieronder de wekelijkse dosis leesinspiratie van Wilfried & Ruth:

De migratie naar Marokko brengt veel onheil met zich mee voor een Amerikaans echtpaar. In Het dak van de hemel van Paul Bowles komen de twee oog in oog te staan met de beklemmende omgeving van de hallucinerende woestijn.

In het derde deel van haar ‘levende autobiografie’, Real Estate, gaat Deborah Levy op zoek naar haar plaats in de literaire wereld. Eerst als veertiger, daarna als vijftiger en nu als zestiger.  

David Grossman schrijft in Uit de tijd vallen over de onwerkelijke werkelijkheid: het verliezen van je eigen kind. Hoe leef je verder, als je verraad voelt voor het willen leven na de dood van een dierbare?

Tot slot een poëtisch beeldverhaal van Luke Adam Hawker ‘over een storm die ons allemaal treft: corona’. In de Nederlandse vertaling Samen verbeelden een man en een hond een situatie die wij maar al te goed kennen.

Veel leesplezier!

Lammert Voos (1962) voltooide onlangs Gannef, het laatste deel van de trilogie over zijn Groningse familiegeschiedenis vol armoede, alcoholisme en geweld. De eerdere delen van het drieluik zijn Malterfoske (2018) en Canisius (2020).

En Matthijs van Boxsel (1957) vertelt over zijn boek Topografie van de domheid. Sommige steden, provincies en landen worden als ‘dom’ bestempeld, waarom uitgerekend die steden, provincies en landen? In zijn boek vol anekdotes, illustraties en landkaarten laat Van Boxsel zien dat geen mens intelligent genoeg is om zijn eigen domheid te begrijpen.

De Boekenclub introduceert het nieuwe boek van de maand. Te gast is Tommy Wieringa. Het boek dat lezers namelijk komende maand samen met de auteur (her)lezen is Joe Speedboot.

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast, die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord. Deze week: Sien Volders.

Het verfilmde gedicht is deze keer van Tjitske Jansen, uit haar nieuwe bundel Iedereen moet ergens zijn.

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee leest in de maand juni Joe Speedboot van en met Tommy Wieringa. Wil je meelezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten.