In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

aflevering 25 september

boekentips

  • Black Holes van Julien Sunyé
  • Het literatuurcongres van César Aira
  • Nieuw België. Een migratiegeschiedenis 1944-1978 van Tom Naegels

Alle boekentips zijn hier te vinden.

in de uitzending

De Amerikaanse auteur Jonathan Franzen is een van de meest geprezen auteurs van deze tijd. Hij won de National Book Award voor zijn boek De correcties, werd genomineerd voor onder andere de Pulitzerprijs voor de literatuur en afgelopen jaar was zijn nieuwe boek Kruispunt wederom een groot succes. Hij komt langs in de studio voor een gesprek over dat laatste boek.

Op zijn 66ste besluit Oek de Jong autorijles te nemen. In Man zonder rijbewijs achterhaalt De Jong waarom hij dit niet eerder is gaan doen en waarom hij alsnog overstag is gegaan. Hij beschrijft de rijlessen en de examens die hij heeft afgelegd en via herinneringen aan auto’s en autoritten keert hij terug naar zijn jeugd. Wie waren zijn ouders? En wat zegt dit over hem? Wilfried stapt met hem in een auto om De Jong hierover te spreken.

We zien jubilerend schrijver Marion Bloem in gesprek met lezers over haar roman Een meisje van honderd dat in september gelezen wordt door de Brommer op zee-boekenclub.

Er is een nieuwe editie van Bericht uit de tuin met Libris Literatuur Prijs-winnaar én tuinder Mariken Heitman

Dichter Dean Bowen is te gast in het leeshok. Hij voegt een boek toe aan de collectie, en kiest een boek uit dat hij weer mee naar huis wilt nemen.