In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Deze week is er een speciale uitzending waarin Wilfried de Jong de schrijver Cees Nooteboom opzoekt.

aflevering 27 november

in de uitzending

Aan de hand van het eerder verschenen 533. Een dagenboek gaat Wilfried in een speciale editie van Brommer op zee op bezoek bij Cees Nooteboom. Vanuit zijn huis op Menorca praten ze over zijn werk en zijn leven.

De 89-jarige Cees Nooteboom, sinds jaar en dag genoemd als Nederlandse kandidaat voor de Nobelprijs, is schrijver van vele romans, reisreportages en dichtbundels. Recent verscheen zijn boek Over het raadsel van woorden, tonen en stemmen

Al bijna vijftig jaar brengt Nooteboom zijn zomers door op het Spaanse eiland. Alleen goede vrienden en familie mogen hem daar opzoeken. Het is zijn ultieme terugtrekplek. Daar in zijn schrijfstudio schreef hij veel van zijn boeken, waaronder Rituelen. En ook nu is hij er nog dagelijks aan het schrijven. In zijn Spaanse tuin verzorgt hij de cactussen die hij zelf heeft geplant en is er een ezel die elke dag langskomt om gevoerd te worden. En ‘s nachts, dan kijkt hij naar de sterren. 

Cees Nooteboom

De uitzending duurt 25 minuten en wordt op zondag 27 november om 19.25 uur uitgezonden op NPO 2. 

Beeld door Rob Hodselmans en geluid door Benny Jansen.