de boekenclub van Brommer op zee

Meld jouw bibliotheek aan voor een meet up

Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. In de boekenclub van Brommer op zee lees je sámen met de schrijver gratis mee met het boek van de maand. Elke maand wordt afsluitend een meet up in de bibliotheek georganiseerd om lezers en schrijvers bij elkaar te brengen.

Brommer op zee in de bieb

Bibliotheken zijn het kloppende hart van de leescommunity in Nederland. Het format van Brommer op zee sluit dan ook naadloos aan bij de doelgroep van de bibliotheek. Een Brommer op zee-meet up biedt bibliotheken de kans om lokaal invulling te geven aan ontmoeting en dialoog. Tijdens een Brommer op zee-meet up kunnen bezoekers vragen stellen aan de schrijver en worden thema’s besproken die in het boek van die maand aan bod komen. Bezoekers gaan bovendien niet alleen in gesprek met de schrijver, maar ook met elkaar. Zo ontmoeten ze andere lezers met een gedeelde interesse.

Lees hieronder op welke twee manieren je als bibliotheek mee kunt doen.

Een Brommer op zee-meet up is een ultieme combinatie van beleving en inhoud, waarmee bibliotheken leesplezier en leesbevordering stimuleren. De meet ups zijn zowel op locatie als via Zoom (livestream) bij te wonen. Voor meer informatie over de boekenclub en voorgaande edities klik hier.

1. host een meet up in de bieb

Maandelijks wordt door Brommer op zee een meet up in een lokale bibliotheek georganiseerd. Daarbij worden schrijver, boek en bibliotheek op elkaar afgestemd. De meet ups zijn hybride; ze zijn zowel in de bibliotheek bij te wonen als online. Brommer op zee faciliteert een groot deel van alles wat nodig is voor de meet up en kijkt samen met de bibliotheek hoe de livestreamtechniek te organiseren. In grotere biebs is de techniek vaak al aanwezig, in kleinere biebs kijken we naar de mogelijkheden om de techniek in te huren. 

Ook zijn de avonden een uitgelezen kans om randprogrammering aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een boekenruil of creatief programma in samenwerking met lokale cultuur, muziek of spoken word.

Enthousiast geworden? Meld je aan via het onderstaande formulier.

   

  

2. volg een meet up in de bieb

Zelfs als de meet up niet in jouw bibliotheek plaatsvindt, is het mogelijk om met een hybride programmering lokale boekenclubs en boekenliefhebbers uit te nodigen om boeken met elkaar te delen.

Kijk samen op een groot scherm via de online livestream in jouw bibliotheek naar de meet up of nodig boekenclubs uit de uitzending van de meet up vanuit huis te kijken.

Enthousiast geworden? Meld je als bibliotheek aan per meet up en ontvang alle informatie via de mail of vraag meer informatie op via brommeropzee@vpro.nl.

  

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.