Lees elke maand een boek samen met de schrijver in de Brommer op zee-boekenclub! In de maand december lezen we de dichtbundel 'Big Data' van Anne Vegter.

over het boek

Big Data

In december sluiten we het jaar af met een bijzondere editie van de boekenclub. We lezen namelijk de dichtbundel Big Data van Anne Vegter. De bundel verscheen in 2020 en werd geïnspireerd door het liefdesverdriet waar Anne sinds 2017 mee te kampen had. De bundel volgt niet alleen haar eigen verhaal, maar laat ook de verhalen zien van andere vrouwen die hartenpijn zijn ondergaan zoals de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker en de Griekse Medea.

Met Big data verzamelt ze niet alleen informatie over wat en waarom de liefde misliep, ze probeert ons ook met een nieuwe blik naar 'waanzinnige' vrouwen te laten kijken. Het is een openhartige, pijnlijke doch troostende bundel geworden over pijn, woede en – natuurlijk – de liefde.

De bundel is de hele maand gratis te lezen via de Brommer op zee-app.

meet up met de schrijver

Meet up op donderdag 15 december

Op donderdagavond 15 december gaan we met Anne Vegter in gesprek over haar bundel Big Data tijdens de boekenclub-meet up. Er staat een mooi programma klaar met veel ruimte voor jouw vragen, een signeersessie én borrel!

De inloop is om 19.00 uur en het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom en je kan zowel op locatie in de Centrale Bibliotheek Rotterdam, als online meedoen.

Gratis aanmelden kan via deze link of onderstaande button.

over de schrijver

Anne Vegter

Anne Vegter (Delftzijl, 1985) is dichter, prozaïst en toneelschrijver. Ze is momenteel stadsdichter van Rotterdam en mocht zich van 2013 tot 2017 onze Dichter des Vaderlands noemen. Big Data verscheen in 2020. Vegter is momenteel bezig met een nieuwe bundel die in de loop van 2023 zal verschijnen bij Uitgeverij Querido.

 

 

meelezen met de boekenclub

Het boek mét exclusieve notities

In de Brommer op zee-app vind je een maand lang het boek, met daarbij in de kantlijn notities van de schrijver zelf. Met inkijkjes in het schrijfproces, extra anekdotes en prikkelende vragen aan jou - de lezer! Daarbij kan je op de notities reageren en zo met de schrijver en medelezers in gesprek.

Lees je ook mee? De app is gratis te downloaden via de appstore of playstore.