Lees elke maand een boek samen met de schrijver in de Brommer op zee-boekenclub! In de maand november lezen we 'Dorsvloer vol confetti' van Franca Treur.

meet up met de schrijver

Meet up op woensdag 30 november

Op woensdagavond 30 november gaan we met Franca Treur in gesprek over haar boek Dorsvloer vol confetti tijdens de boekenclub-meet up. Er staat een mooi programma klaar met veel ruimte voor jouw vragen, een signeersessie én borrel!

De inloop is om 19.00 uur en het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Iedereen is welkom en je kan zowel op locatie in Bibliotheek Deventer, als online meedoen.

Gratis aanmelden kan via deze link of onderstaande button.

over het boek

Dorsvloer vol confetti

De jonge Katelijne groeit op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, en Bijbelverhalen.

Dorsvloer vol confetti is een sensitieve roman over de strijd van ieder mens om een eigen leven, en tegelijkertijd een liefdevol portret van een Zeeuwse orthodoxe boerengemeenschap met een geheel eigen vertelcultuur.

In 2010 won Franca Treur met Dorsvloer vol confetti de Selexyz Debuutprijs. Ook werd het boek genomineerd voor onder meer de NS-publieksprijs en de Anton Wachterprijs. Het boek werd een bestseller en kreeg in 2014 een verfilming.

over de schrijver

Franca Treur

Franca Treur (Meliskerke, 1979) groeide op in een gereformeerd boerengezin in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap waarna ze columnist en schrijver werd voor o.a. NRC. Na haar succesvolle debuutroman Dorsvloer vol confetti schreef ze onder meer de verhalenbundel X&Y, het boek De golf en de psychologische roman Hoor nu mijn stem.

 

 

Franca Treur over het boek

meelezen met de boekenclub

Het boek mét exclusieve notities

In de Brommer op zee-app vind je een maand lang het boek, met daarbij in de kantlijn notities van de schrijver zelf. Met inkijkjes in het schrijfproces, extra anekdotes en prikkelende vragen aan jou - de lezer! Daarbij kan je op de notities reageren en zo met de schrijver en medelezers in gesprek.

Lees je ook mee? De app is gratis te downloaden via de appstore of playstore.