Lees elke maand een boek samen met de schrijver in de Brommer op zee-boekenclub! Deze maand lezen we 'Een meisje van honderd' van Marion Bloem.

over het boek

Een meisje van honderd

Een meisje van honderd vertelt het levensverhaal van Moemie, een meisje dat dingen ziet die anderen ontgaan. Dat is haar gave en haar noodlot. Moemie verliest haar ouders en familie door de rituele zelfmoord van het vorstenhuis op Bali in 1906. De rest van haar leven is ze op zoek naar iets of iemand die het gemis van haar verwanten kan opvullen. Ze wordt opgenomen in een gezin dat haar helderziendheid nodig heeft om geesten uit hun huis te verjagen.

Dit rijke boek voert de lezer langs honderd jaar geschiedenis: van het koloniale verleden, wereldoorlogen, Japanse gevangenenkampen en het onafhankelijke Indonesië tot aan de skypende Indische oma's in het heden. Een boek vol meeslepende passages waarin je de geur van de bloemen in de tuin kunt ruiken, bevolkt door personages die je onmiddellijk dierbaar worden. Marion Bloem vertelt door hun ogen het verhaal van de twintigste eeuw.

over de schrijver

Marion Bloem

Marion Bloem (1952), auteur, filmmaker en beeldend kunstenaar, is bekend geworden met haar debuutroman Geen gewoon Indisch meisje uit 1983. Haar recentste boeken zijn Een teken van leven en Indo. Een persoonlijke geschiedenis over identiteit. In 2022 viert ze haar 70e verjaardag en daarmee 50-jarige jubileum als schrijver. Een meisje van honderd is daarom dit jaar uitgegeven als jubileumeditie.

notities

Exclusieve notities bij het boek

In de Brommer op zee-app vind je niet alleen het boek, maar ook notities van de schrijver zelf. Met inkijkjes in het schrijfproces, extra anekdotes en prikkelende vragen aan jou - de lezer! Meer notities vind je dus in de app, te downloaden via de appstore of playstore.

meet up met de schrijver

Meet up op maandag 26 september

Op maandagavond 26 september gaan we met Marion Bloem in gesprek over haar boek Een meisje van honderd tijdens de boekenclub-meet up. Er staat een mooi programma klaar met een lokale artiest en er is veel ruimte voor jouw vragen aan de schrijver.

De inloop is om 19.00 uur en het programma duurt van 19.30 tot 21.15 uur. Iedereen is welkom en je kan zowel op locatie in De Nieuwe Bibliotheek Almere, als online meedoen.

Gratis aanmelden kan via deze link of onderstaande button.