Cynthia Mc Leod

Hoe duur was de suiker?

Lees elke maand een boek samen met de schrijver in de Brommer op zee-boekenclub! Deze maand lezen we de historische roman 'Hoe duur was de suiker?' van Cynthia Mc Leod.

hoe werkt het?

Hoe werkt de boekenclub?

  1. Download gratis de Brommer op zee-app in je appstore of playstore.
    In de app vind je exclusieve notities van de auteur en kan je met andere lezers in gesprek.
     
  2. Lees je het boek liever op papier? Dat kan ook! Volg ons dan op InstagramFacebook, of Twitter voor alle updates rondom de boekenclub. Of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.
     
  3. Meld je aan het eind van de maand aan voor de meet up. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we het boek en kan je al jouw vragen aan de auteur stellen.

Heb je vragen over de boekenclub en/of de app? Bekijk hier alle vragen en antwoorden.

Veel leesplezier!

over het boek

Hoe duur was de suiker?

Hoe duur was de suiker? is het succesvolle romandebuut van Cynthia Mc Leod. In deze historische roman heeft zij met veel verve een stukje geschiedenis van Suriname tot leven gebracht. De roman speelt in de periode 1765-1779. Het is de bloeitijd van de suikercultuur en ook de periode van de Boni-oorlogen. De plantage-eigenaren leven in voortdurende vrees voor de aanvallen die marrons onder leiding van Boni uitvoeren op de plantages. Tegen dit decor beschrijft Cynthia Mc Leod in meeslepende stijl het leven van Elza en Sarith, dochters uit een joodse plantersfamilie, en hun slaven. In de onrechtvaardige slavenmaatschappij die de kolonie Suriname is, ervaren meesters en slaven dat de suiker duur wordt betaald.

over de schrijver

Cynthia Mc Leod

Cynthia Mc Leod (1936) schrijft historische romans en jeugdboeken die zich afspelen in Suriname. Door het onderzoek dat ze heeft gedaan voor haar boeken, heeft ze veel kennis opgedaan over de bewogen geschiedenis van Suriname; kennis die ze graag met anderen deelt. Haar bekendste historische roman, Hoe duur was de suiker?, verscheen oorspronkelijk in 1987 en is sindsdien al meer dan 200.000 keer verkocht en verfilmd.

meet up met de schrijver

Op dinsdagavond 24 mei gaan we met Cynthia Mc Leod in gesprek over haar boek Hoe duur was de suiker? tijdens de boekenclub-meet up. De inloop is om 19.00 uur en het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur Iedereen is welkom en je kan zowel op locatie in bibliotheek Neude in Utrecht, als online meedoen. Gratis aanmelden kan via deze link of onderstaande button.