Malou Holshuijsen

Zachtop lachen

Lees elke maand een boek samen met de schrijver in de Brommer op zee-boekenclub! Deze maand lezen we 'Zachtop lachen' van Malou Holshuijsen.

hoe werkt het?

Hoe werkt de boekenclub?

  1. Download gratis de Brommer op zee-app in je appstore of playstore.
    In de app vind je het boek met exclusieve notities van de auteur en kan je met andere lezers in gesprek.
     
  2. Lees je het boek liever op papier? Dat kan ook! Volg ons dan op InstagramFacebook, of Twitter voor alle updates rondom de boekenclub. Of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.
     
  3. Meld je aan het eind van de maand aan voor de meet up. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we het boek en kan je al jouw vragen aan de auteur stellen.

Heb je vragen over de boekenclub en/of de app? Bekijk hier alle vragen en antwoorden.

Veel leesplezier!

over het boek

Zachtop lachen

In Zachtop lachen van Malou Holshuijsen durft hoofdpersoon Malou van het ene op het andere moment niet meer het verkeer in te gaan. Wat volgt is een rauwe dialoog tussen haar en haar psycholoog. Zachtop lachen gaat over een jonge vrouw met galgenhumor, een dode Indische oma en een groot talent zich laconiek en luidkeels door het leven te bewegen.

Als ze van het ene op het andere moment ’s nachts bang is om te gaan slapen en zich overdag niet meer in het verkeer durft te begeven, wordt ze geconfronteerd met de tekortkomingen van haar oh zo humoristische kijk op de werkelijkheid. Geheel onvrijwillig maakt Malou de balans op. Waar komt haar grenzeloze sarcasme nou werkelijk vandaan? En wat heeft het familiemotto, ‘eten is zilver en zwijgen is goud’ met dit alles te maken?

Zachtop lachen van Malou Holshuijsen is een rauwe dialoog tussen een psycholoog en een patiënt-in-ontkenning over een allesbepalend geheim, afgewisseld met het tenenkrommende verhaal van een op het oog zorgeloos bestaan.

   

over de schrijver

Malou Holshuijsen

Malou Holshuijsen (1987) is journalist, columnist, schrijver en programmamaker. Ze schreef het boek Zachtop lachen: een humoristische autobiografische roman over traumaverwerking, galgenhumor en haar Indische familie. Onlangs is bekend geworden dat Zachtop lachen zal worden verfilmd door Millstreet Films. Haar journalistieke observaties verschijnen in de Volkskrant, op evajinek.nl, Moesson Magazine, &C, Cosmopolitan en Het Parool. Ze is de presentator van de succesvolle podcasts Tussen Dertig en Doodgaan (samen met Tatjana Almuli) en Dit Komt Nooit Meer Goed (samen met Roos Schlikker). In haar column voor evajinek.nl schrijft ze om de week over de schoonheid van het leven met alle vieze randjes die daarbij horen. Maatschappelijk en met zelfspot. Ze heeft een passie voor ongemak, omarmt mislukkingen en vecht tegen ongelijkheid.

meet up met de schrijver

Op dinsdagavond 9 augustus gaan we met Malou Holshuijsen in gesprek over haar debuutroman Zachtop lachen tijdens de boekenclub-meet up. De inloop is om 19.00 uur en het programma duurt van 19.30 tot 21.15 uur. Iedereen is welkom en je kan zowel op locatie in de OBA Oosterdok in Amsterdam, als online meedoen. Gratis aanmelden kan via deze link of onderstaande button.