Saskia de Coster in het schrijfhok

Saskia de Coster in het schrijfhok

Op 31 was Saskia de Coster te gast in het schrijfhok van 'Brommer op zee'. Lees hieronder de brief die zij schreef aan: het licht.

Saskia de Coster

Geachte licht,

Ik schrijf u omdat ik het beste met u voor heb. Ik wil u een voorstel doen. U hebt zoveel macht, u komt langs en alles is helder, wit oud licht, u mansplaint ons alles, u wijst ons er met leedvermaak op als we doodmoe zijn of lijkbleek.  Zo vermoeiend.

Het is waar, U kan als enige te weten komen of het klopt dat er een staafmixer op de maan ligt, door de patissier Norbert Tierenteyn daarheen geslingerd toen zijn cornetto praline mislukte. U gaat langs de maan en hop, de waarheid zal aan het licht komen. Maar weet u echt alles? Eens proberen, iets heel banaals. Weet u bijvoorbeeld hoe het varken heet dat het huisdier is van Tori Spelling, die van 90210? Dacht ik al.

Sta me toe u hierop te wijzen: waar u wegblijft, wordt het pas interessant. Daar gaan mensen liggen en beminnen, of zitten en verzinnen. Ik gun u dat ook. En ons mensen nog meer van dat.

Vandaar zou ik u willen voorstellen, in overleg met uw baas, om eens om te ruilen: van de dag nacht te maken en omgekeerd. Dan zullen wij mensen onze dagen in het donker doorbrengen, op de tast naar elkaar, een spannend bestaan, en dan kan u eens rusten.

Het varken van Tori Spelling heet trouwens Nutmeg, nootmuskaat.

Daag!