Bureau Buitenland Zomer Express (27)

Bob Deen

Vanavond rijdt de Zomer Express over de Kaukasus naar Centraal-Azië. Een lappendeken van talen, culturen en religies. Een regio die bij velen vooral bekendstaat als repressief, het toneel van conflicten of broeinest voor jihadisme. Maar wat weten we nou eigenlijk echt over deze voormalige Sovjetrepublieken?

Hoe woon en werk je in zo'n regio? Onze gast Bob Deen, hoofd van de afdeling Oost-Europa, Kaukasus en Centraal-Azië voor de OVSE, de organisatie voor vrede en veiligheid in Europa, kan erover meepraten.

over Bob Deen

Bob Deen is senior politiek adviseur en hoofd van de afdeling Oost-Europa, Kaukasus en Centraal-Azië voor de Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden van de OVSE. Hij werkte daarvoor in Kirgizië en Tadzjikistan voor de Franse hulporganisatie ACTED, in Georgië voor de Europese Unie en in Nederland voor instituut Clingendael. Hij studeerde internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed een Masters in Nationalism and Ethnicity aan de London School of Economics and Political Science.

meer van Bureau Buitenland