Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Ruben Terlou over t.v. serie China

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Merkel en Schulz gaan het proberen

vanaf 00:04:50

De verkiezingen waren in september, maar nog altijd zit Duitsland zonder nieuwe regering. Eind deze middag is er een nieuwe stap gezet. In Berlijn ontving bondskanselier Merkel haar beoogde coalitie-genoten: het CSU en de SPD. Hanco Jürgens van het Duitsland Instituut geeft commentaar.

Eikel van het jaar: aflevering 1

vanaf 00:10:49

Bureau Buitenland start het jaar met eigen verkiezingen en gaat op zoek naar de ‘Eikel van het Jaar’. #MeToo - waarbij miljoenenvrouwen en mannen hun verhaal doen over seksuele intimidatie en misbruik- was het grote onderwerp van 2017, maar wat opvalt is de afwezigheid van staatshoofden en regeringsleiders. De komende twee weken richten we onze microfoon dan ook op de ranzige kwaliteiten van presidenten en partijleiders en kiezen tot slot "de Eikel van het Jaar". Vandaag nomineert journalist Carol Rock onze eerste kandidaat: Donald Trump. De leider van het land waar het met #MeToo allemaal begon…

Ruben Terlou over zijn nieuwe China-serie

vanaf 00:17:12

De VPRO brengt volgende week zondag een nieuwe China-reisserie van fotograaf Ruben Terlou: Door het hart van China. In de serie wordt de kijker meegenomen van het noorden van China naar het zuiden. Het leven van de gewone Chinees staat centraal in bijzonder een spontane ontmoetingen. Ruben Terlou vertelt over zijn ervaringen tijdens het maken van deze serie. (Foto: Joost van Herwijnen)

advertentie