Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Vuurwapens in Italië / Eikel van het jaar: aflevering 4

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Syrië Idlib offensief

vanaf 00:01:10

Leo Kwarten vertelt over de Syrische vluchtelingen die door een aanval van de Syrische regering massaal richting de Turkse grens vluchten. (Foto: EPA/Zein Alrifaii)

Sounds of Saigon: Hanengevecht

vanaf 00:08:42

Een nieuwe serie "Sounds of": hoe klinkt de stad waar onze correspondenten wonen en werken? Luister naar "Sounds of Saigon", waar Kris Janssen ons meeneemt naar een geheim gevecht in de voormalige hoofdstad van Vietnam...

De Eikel van 2017: aflevering 4

vanaf 00:11:17

Wie is de ‘Eikel van het Jaar’. We zijn op zoek naar het meest vrouwonvriendelijke staatshoofd of de meest seksistische politieke leider. Tot nu toe zijn genomineerd de Amerikaanse president Donald Trump, president Rodrigo Duterte uit de Filipijnen en Jacob Zuma. Vandaag is het de beurt aan onze vierde kandidaat en die wordt genomineerd door correspondent Wilma van der Maten.

De Italiaan en zijn liefde voor de Beretta

vanaf 00:18:08

Een reportage over vuurwapens in Italië. In dat land vallen per jaar zo'n achthonderd doden door het gebruik van vuurwapens. Met dat aantal slachtoffers komt Italië na de Verenigde Staten op de trieste tweede plek van de G8 landen. Het gaat om doden als gevolg van illegale vuurwapens die in omloop zijn, waarbij natuurlijk de maffia een grote rol speelt. Maar het gaat ook om legale vuurwapens, bijvoorbeeld van de vele sportschutters. Het aantal wapenvergunningen is de laatste jaren aan het stijgen. Correspondent Angelovan Schaik vraagt zich af wat de aantrekkingskracht van wapens is voor veel Italianen. (Foto: ANP ROB ENGELAAR)

advertentie