Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Drones uit Wit-Rusland - Egypte's schijndemocratie - Puigdemont twijfelt

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Puigdemont twijfelt

vanaf 00:01:31

De Catalaanse separatistische leider Carles Puigdemont heeft aan zijn voormalig adviseur laten weten dat hij de strijd voor onafhankelijkheid heeft opgegeven. Dat blijkt uit gelekte berichten die hij stuurde per telefoon. Puigdemont verblijft al sinds oktober in Brussel om niet te worden opgepakt door de Spaanse justitie wegens het uitroepen van de onafhankelijkheid. We praten er over met Miquel Marzabál i Galáno, voorzitter van de Vereniging van Catalanen voor de onafhankelijkheid in Nederland. (Foto: ANP/Emmanuel Dunand)

Egyptes schijndemocratie

vanaf 00:06:19

Egyptenaren mogen in maart een nieuwe president kiezen, maar er zijn maar weinig smaken om uit te kiezen. De ene na de andere eventuele tegenkandidaat van zittend president Abdel Fatah al-Sisi trok zich terug of werd opgepakt. Net voor sluiting van de registratietermijn meldde zich maandag toch nog een laatste kandidaat die de strijd tegen al-Sisi wil aangaan. Of moet deze uitdager vooral de gemoederen sussen in een schijndemocratie? Correspondent Ruth Vandewalle duidt de laatste ontwikkelingen op weg naar de Egyptische verkiezingen. (Foto: ANP/Khaled Elfiqi)

Wit-Russische drones

vanaf 00:14:49

In 2018 wordt uw pakketje misschien wel bezorgd met een drone en de kans is groot dat die is geproduceerd in Europa's laatste dictatuur Wit-Rusland. Hoofdstad Minsk kent een levendige ‘start-up scene’. IT’ers en programmeurs opereren daar in een grenzeloze wereld zonder data en hoeven zich niets aan te trekken van het regime van president Loekasjenko die al 24 jaar regeert. Correspondent Michiel Driebergen ging naar Minsk en volgde drone-bouwer Vladimir Davidoff in zijn weg naar de top. Foto: Gleb Sokolovskiy

advertentie