Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Nieuws en achtergronden uit het buitenland

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Han ten Broeke in Israël

vanaf 00:00:55

Europa en de Amerikanen lijken de kaarten van het Israëlische conflict opnieuw te schudden. Zo draait Trump de geldkraan voor de Palestijnen verder dicht; en wenst hij - wel bekend - een Amerikaanse ambassade in Jeruzalem, dat de Verenigde Staten nu erkennen als hoofdstad van Israël. De EU op zijn beurt belooft de Palestijnen juist miljoenen extra steun. Hoe spelen de besluiten op het wereldtoneel in Israël en de Palestijnse gebieden? Daar op werkbezoek is nu VVD-Buitenland woordvoerder Han ten Broeke. (Foto: AFP PHOTO / SAID KHATIB)

Ewold Hold zes jaar gegijzeld op de Filipijnen

vanaf 00:08:10

Vandaag op de dag af - precies zes jaar geleden - werd de Nederlandse vogelspotter Ewold Horn gekidnapt op de Filipijnen, door de terreurgroep Abu Sayyaf. Er zijn wel tekenen van leven geweest, maar niemand heeft meer contact met Ewold Horn gehad. Zijn familie en vrienden staan machteloos. Waarom blijft deze gijzeling zo lang duren en zijn we deze ontvoering niet helemaal vergeten?

Oeigoeren in de knel

vanaf 00:12:34

China wil de veiligheidsmaatregelen tegen de Oeigoeren in de westerse provincie Xinjiang opnieuw verhogen. Er wordt gebouwd aan een uitgebreid surveillance systeem om deze moslimminderheid in de gaten te houden. Alle burgers moeten dna afstaan voor een databank en er zitten naar schatting 120.000 Oeigoeren vast in Chinese werkkampen. Beijing zegt hiermee terroristische aanslagen te voorkomen, maar de Oeigoeren vrezen een politiestaat. Te gast Sadikjan Seley, voorzitter van de Oeigoerse vereniging in Nederland en Tabitha Speelman, voormalig Chinacorrespondent. (Foto: EPA)

advertentie