Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Amerika laat tanden zien in Syrië - Een boosheid management park in Bangladesh - Reportage: tikkende tijdbom in Donbass.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Amerika laat in Syrië zijn tanden zien

vanaf 00:01:41

Afgelopen nacht zijn bij Amerikaanse bombardementen rondom de olievelden bij Deir al-Zor meer dan honderd militieleden omgekomen die vochten voor het regime.Zo’n directe aanval tegen troepen van Assad is opmerkelijk. Tot nu toe was de strijd van de Amerikanen vooral gericht tegen Islamitische Staat. De strategie van de Verenigde Staten zorgt ondertussen voor steeds meer frustratie bij NAVO-partner Turkije. De Turkse president Erdogan dreigt zijn troepen naar de plaats Manbij te sturen, waar ook Amerikaanse militairen gelegerd zijn. We praten erover met Syrië-kenner Lambrecht Wessels. (Foto: Amerikaanse troepen rondom Manbij / AFP PHOTO / DELIL SOULEIMAN)

Een boosheid management park in Bangladesh

vanaf 00:11:22

In de Bengaalse hoofdstad Dhaka heeft burgemeester Mohammed Sayeed een “Boosheid Management park” laten aanleggen. Collega Edwin koopman belde hem en vroeg wat zo’n park precies inhoudt.

Reportage: de tikkende tijdbom in Donbas

vanaf 00:14:04

Komende zondag is het precies drie jaar geleden dat het ‘Akkoord van Minsk’ werd gesloten. Een wapenstilstand om een einde aan de strijd in het oosten van Oekraïne te maken. Maar er vliegen nog elke dag granaten over en weer aan het front. En er is nog een groot gevaar: het wemelt er van de steenkoolmijnen en chemische fabrieken die getroffen kunnen worden. Onze correspondent Michiel Driebergen maakte een reis langs de Oekraïense kant van het front samen met Wim Zwijnenburg van vredesorganisatie PAX. Zwijnenburg bracht het afgelopen jaar plaatsen in kaart waar het risico op een milieuramp levensgroot is. Het eerste deel van een reportage-tweeluik over een toxische tijdbom.

advertentie