Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Moord op Slowaakse journalist schokt Europa - De Krim vier jaar na de groene mannetjes - Reportage: migratie domineert campagnes in Italië

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Moord op Slowaakse journalist schokt Europa

vanaf 00:00:54

De Slowaakse onderzoeksjournalist Jan Kuciak is afgelopen zondag samen met zijn vriendin om het leven gebracht in hun appartement. Vermoedelijk is Kuciaks journalistieke werk de reden voor de moord. Het is de tweede moord op een Europese journalist in korte tijd. We bespreken de zaak met Thijs Berman, adviseur van de vertegenwoordiger Media Vrijheid van de OVSE. (Foto: AFP PHOTO / VLADIMIR SIMICEK)

Reportage: migratie domineert campagnes in Italië

vanaf 00:06:14

Italië loopt zich warm voor de parlementsverkiezingen komende zondag. Eén van de hete hangijzers in de campagnes is migratie. Correspondent Angelo van Schaik is getuige van een demonstratie tegen overlast, en bezoekt een groep Afrikaanse migranten die voor deze overlast zou zorgen.(Foto: Angelo van Schaik)

Promo: Presidential Podcast #48

vanaf 00:13:21

Er staat weer een nieuwe Presidential Podcast online! Met Chris Kijne en NRC-correspondent Guus Valk. Guus vertelt in aflevering 48 onder meer over het bezoek dat hij bracht aan de jaarlijkse bijeenkomst van de CPAC, de organisatie van conservatief Amerika. Hij zag daar een belangrijke verandering... Beluister de hele aflevering via deze link, en abonneer via iTunes of via Stitcher. (Foto: DonkeyHotey)

De Krim vier jaar na de groene mannetjes

vanaf 00:16:05

Zwaar bewapende 'groene mannetjes' vielen precies vier jaar geleden de Krim binnen. De Russen annexeerden vervolgens in rap tempo het schiereiland. Oekraïne en de internationale gemeenschap spraken vandaag in Brussel opnieuw schande van de onwettige annexatie. Maar wat is de stand nu op de Krim? Daarover VRT-journalist Jan Balliauw, die regelmatig naar de gebieden afreist.(Foto: EPA / JAKUB KAMINSKI)

advertentie