Bureau Buitenland

Aan de macht blijven in Bolivia; Stadstuinen in Parijs

Bureau Buitenland

Aan de macht blijven in Bolivia; Stadstuinen in Parijs

Aan de macht blijven in Bolivia; Stadstuinen in Parijs

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kans op verdere Turkse inmenging Syrië oorlog

vanaf 00:00:33

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu belooft hard toe te slaan als Koerdische strijders het Syrische grensstadje Azzaz innemen. Met behulp van Amerikaanse én Russische luchtdekking rukt de Koerdische militie YPG steeds verder op. Dit tot afschuw van president Erdogan die vreest voor een Koerdische staat aan zijn grens. Een nieuwe escalatie dreigt in de Syrische burgeroorlog. We praten erover met Erik-Jan Zürcher, Turkije deskundige, hoogleraar aan de Universiteit van leiden

Reportage: Stadstuinen Parijs

vanaf 00:11:21

Het stadsbestuur van Parijs komt met een groot offensief om de Franse hoofdstad groener en schoner te maken. De Parijzenaar, die nu nog zijn peuk op straat gooit en tegen een muur plast, wordt gestimuleerd ook zelf een tuin aan te leggen in de eigen straat of plantjes te zaaien op het balkon. Een reportage van correspondent Frank Renout over Parijzenaars die vaker zelf met hun handen in de aarde wroeten.

Permanent presidentschap in Bolivia

vanaf 00:19:07

Hij zit er al tien jaar, maar wil twintig jaar aan de macht blijven. Dat is de grote droom van de Boliviaanse president Evo Morales. Om dit mogelijk te maken heeft hij de grondwet laten veranderen, zodat hij voor de vierde keer kan meedoen aan de verkiezingen. Zondag mogen de Bolivianen bij referendum laten weten wat ze ervan vinden. We praten erover met Boliviadeskundige Soledad Valdivia van de Universiteit Leiden.

advertentie