Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Amerika special: de komst van de Chinezen - vruchtbaarheidsdag in Italië

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Wapenstilstand in Oekraine

vanaf 00:00:58

Komende nacht zal een wapenstilstand van kracht gaan in Oost-Oekraine. Dat zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier zojuist. Samen met zijn Franse collega Jean-Marc Ayrault bezocht hij Oekraine om een vredesbestand uit 2015 nieuw leven in te blazen. Aan de telefoon correspondent Michiel Driebergen.

Vruchtbaarheidsdag in Italie

vanaf 00:06:22

De Italiaanse minister Beatrice Lorenzin heeft volgende week dinsdag uitgeroepen tot nationale vruchtbaarheidsdag. Een babybonus en een postercampagne moeten vrouwen stimuleren meer kinderen te maken. Italië kampt met de laagste geboortecijfers van Europa, maar de campagne leidde tot woede onder Italiaanse vrouwen, zoals Noemi Cavada, een 21-jarige studente uit Milaan.Een bijdrage van collega Sheila Belhaj.

Amerika special: de komst van de Chinezen

vanaf 00:09:28

Met vaste tafelgast Arjen van Veelen (oud-Amerika correspondent) besteden we de komende weken steeds aandacht aan één van de thema's uit de achtdelige serie Droomland Amerika. Vanavond in deel 2: de Chinese migratie in Californië. Aan de hand van de voorstad Arcadia bij Los Angeles bespreken we de snel veranderende bevolkingssamenstelling in traditionele middenklassewijken als gevolg van rijke Chinese nieuwkomers. Naast Arjen van Veelen is te gast onderzoeker Amerikaanse Geschiedenis Mark Leon de Vries, verbonden aan de Universiteit van Leiden.

advertentie