Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Nederland in Mosul - Reportage Montenegro

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nederlandse training voor ontzetting van Mosul

vanaf 00:00:34

De grote operatie om de belangrijke Iraakse stad Mosul van IS te bevrijden, kan ieder moment beginnen.En Nederland speelt daarbij een actieve rol. Want zo'n 150 Nederlandse militairen trainen momenteel Iraakse en vooral ook Koerdische militairen, de Peshmerga. Ze doen dat onder meer door een aanval na te spelen op een echt dorp. Verslaggever Hans Jaap Melissen ging mee op training in het noorden van Irak en maakte een reportage.

Reportage uit Montenegro

vanaf 00:08:57

In Montenegro zijn komende zondag verkiezingen. Het kleine land in de Balkan wordt al een kwart eeuw door dezelfde partij geregeerd onder leiding van premier Milo Djukanovic. De oppositie hoopt dat er eindelijk een machtswisseling komt, vooral nu de onvrede onder de bevolking toeneemt. Een reportage van correspondent Mitra Nazar.

Alternatief verzet in Rusland

vanaf 00:16:51

In Rusland hebben vrije pers en kritische kunst het zwaar te verduren. Wie het waagt er een andere mening op na te houden en ook nog ‘s te verkondigen, moet uitkijken voor de harde hand van het Kremlin. Maar ook voor die van de kerk, van kozakken én van nationalisten. Is er in het Rusland van Poetin nog wel ruimte voor journalistiek of cultureel verzet? Morgen in Amsterdams debatcentrum De Balie gaan Ruslandkenners daarover met elkaar in discussie. En met één van hen nemen we alvast een voorschot: journalist Floris Akkerman.

advertentie