Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Assad rukt verder op in Aleppo; Zimbabwe op instorten; De Arabische wereld

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bellen met de wereld: Ringy Ringy

vanaf PT-1M-39S

In onze rubriek ‘Bellen met de wereld’ spreken we de Chinese Swan Huang. Zij bedacht voor buitenlanders die China bezoeken de nieuwe vertaalservice ‘ringy ringy’ voor op de smartphone.

Assad stoot door in Aleppo

vanaf 00:01:00

Het Syrische regeringsleger stoot verder op in Oost-Aleppo. Vandaag zijn er 5 nieuwe wijken ingenomen door Assad. Met hulp van zijn Russische bondgenoot is hij nog niet eerder zo dicht bij de overwinning gekomen.Correspondent Hans-Jaap Melissen, die het conflict vanaf het prille begin goed volgt vertelt over de opmars.

Waarschuwing voor giftige mix in Arabische wereld

vanaf 00:05:50

“Een volgende Arabische opstand zal gewelddadiger zijn,” zo waarschuwen onderzoekers in een nieuw VN-rapport. Werkloosheid en armoede, in combinatie met een explosieve bevolkingsgroei, vormen de ingrediënten voor een giftige mix waar ze op wijzen in het Arab Human Development Report 2016. Vooral het perspectief voor jongeren op een goede toekomst ontbreekt. In Bureau Buitenland onderzoeker Koenraad Bogaert van de Universiteit Gent.

Zimbabwe op instorten

vanaf 00:18:04

Het jaar 2016 mag voor Zimbabwe met recht een crisisjaar worden genoemd: al het geld is op, de politiek tot op het bot verdeeld en het volk is boos. Vandaag houdt de 92-jarige president Robert Mugabe zijn jaarlijkse toespraak, de 'State of the Nation'. In onze studio reageert Hugo Knoppert, verbonden aan het Zimbabwe Europe Network.

advertentie