Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Vluchtelingen in de kou in Belgrado - Wordt Obamacare afgeschaft? - Graaier van het jaar 2016: Michael Kemper nomineert Bidzina Ivanishvili

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mitra Nazar over vluchtelingen in Belgrado

vanaf 00:00:58

In Servië is sinds dit weekend de noodtoestand van kracht. De reden: extreme wintertemperaturen die soms wel oplopen tot -20 graden. En net als de eerdere berichten uit Griekenland: ook in de hoofdstad Belgrado leven nu zo’n 2000 vluchtelingen in de bittere kou. Aan de telefoon correspondent Mitra Nazar. Zij maakte afgelopen najaar een reportage voor Bureau Buitenland over de vluchtelingen in Belgrado. Afgelopen weekend zocht ze ze weer op in de loodsen waar ze nu bivakkeren.

Eric Janse de Jonge over Obamacare onder Trump

vanaf 00:05:58

Tussen al het politieke spektakel in Washington, hoorzittingen van nieuwe ministerkandidaten en Obama’s afscheidsrede, voltrekt zich in stilte een ware aardschok. Nog voordat Donald Trump het Witte Huis betrekt, werken de Republikeinen hard aan het stopzetten van de financiering van Obamacare. En dus dreigen ruim twintig miljoen Amerikanen snel zonder ziektekostenverzekering te zitten. Komende donderdag wordt hierover in de Senaat al gestemd. In de studio zit Amerikaans Staatsrecht-deskundige Eric Janse de Jonge.

Graaier van het jaar 2016: Michael Kemper nomineert Bidzina Ivanishvili

vanaf 00:16:46

Bureau Buitenland staat deze hele week nog in het teken van internationale corruptie en onze verkiezing tot ‘Graaier van het jaar’. Vandaag presenteren we onze vijfde kandidaat, aangedragen door Hoogleraar Oost-Europa studies Michael Kemper. Komende vrijdag kiest onze jury de winnaar!

advertentie