Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Het gigantische literatuurfestival van Jaipur- Schaarste in Venezuela

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Vredesonderhandelingen in Astana

vanaf 00:00:36

In de Kazachse hoofdstad Astana zijn vandaag na veel gestegge lnieuwe Syrische vredesonderhandelingen begonnen. De zoveelste na een reeks van mislukte vredesconferenties afgelopen jaren. Een bont gezelschap aan rebellen, de Syrische regering én de belangrijkste steunpilaren van de vechtende partijen zitten nu 2dagen bij elkaar in Kazachstan . Met name het feit dat Turkije, Iran en Rusland met elkaar overleggen wordt als winst gezien. Te gast: Journalist en Arabist Rena Netjes.

Schaarste in Venezuela

vanaf 00:08:58

Vandaag is er in de hoofdstad Caracas een demonstratie tegen de regering. Uit onvrede over de politieke situatie en vooral ook de haperende economie in Venezuela. Aan alles is gebrek. Maar hoe geloofwaardig zijn de oppositiepartijen zelf in de ogen van de ontevreden burgers? Onze verslaggever Edwin Koopman is in Venezuela op reportage en doet verslag.

Het gigantische literatuurfestival van Jaipur

vanaf 00:13:47

Het is het grootste gratis literatuurfestival ter wereld: het Jaipur Literature Festival in India. Elk jaar komen er honderdduizenden mensen op af. Ook de internationale media weten het inmiddels te vinden. Want bekende schrijvers van over de hele wereld, en natuurlijk uit India zelf, treden er op: ze lezen voor uit eigen werk, geven lezingen en gaan ook in debat. Dit jaar is al de tiende editie, maar toch is dit massale literaire festijn in Nederland nog vrij onbekend. Journalist en schrijver Alexander Reeuwijk bezocht Jaipur meerdere malen en neemt ons mee in de sfeer van dit bijzondere festival.

advertentie