Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Angst beheerst leven van illegalen in de VS - Reportage: Punjabi popster met lef

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

VN-databank voor oorlogsmisdrijven

vanaf 00:01:01

De VN gaat bewijzen verzamelen van oorlogsmisdaden in Syrië, daar was eind vorig jaar al toe besloten en daartoe wordt er morgen in Den Haag een begin gemaakt met het verzamelen van bewijsmateriaal. Nederland stelt hiervoor één miljoen euro beschikbaar en biedt ook deskundigheid aan. Eén van de experts die morgen meepraat is Advocaat-generaal Simon Minks, die sinds 2005 bij het Openbaar Ministerie verantwoordelijk is voor vervolging van Internationale Strafzaken zoals oorlogsmisdrijven en terrorisme en zich in die functie onder meer bezighield met Srebrenica, maar ook met bijvoorbeeld Somalische piraterij.

Reportage: Punjabi popster met lef

vanaf 00:08:29

De 18-jarige Ginni Mahi uit de Indiase provincie Punjab is een sensatie op Youtube, vooral omdat ze zelfverzekerd zingt over haar eigen lage kaste, de Chamar. In haar nummers vraagt ze om meer zelfrespect en gelijkheid. Verslaggever Aletta André zocht haar op.

Angst beheerst leven van illegalen in de VS

vanaf 00:13:37

Het dagelijkse leven van illegale immigranten die vaak al jaren in de Verenigde Staten wonen verandert sinds de regering van Trump in een rap tempo. Er heerst grote onzekerheid, nu Trump van het uitzetten van illegalen een topprioriteit wil maken. Uit angst voor de immigratiepolitie blijken illegalen daardoor niet meer hun huis uit te durven. Kinderen die wel de juiste papieren hebben moeten vervolgens alle zorg op zich nemen. De Nederlandse sociaal geograaf Claire Schuch woont in Charlotte, North Carolina, en spreekt voor haar onderzoek veel van deze mensen en vertelt hun verhalen.

advertentie