Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Trump's belastingplan; Kruitvat Iraaks-Koerdistan; Trump en de vrije pers

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Trump komt met nieuw belastingplan

vanaf 00:00:46

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en de belangrijkste adviseur van de president Gary Cohn maakten net de plannen bekend van president Trump voor een nieuw belastingplan.De grootste belastingverlaging in de geschiedenis van Amerika, noemden ze het. Vanuit Washington Amerika-kenner en BNR Nieuwsradio- presentator Bernard Hammelburg.

Kruitvat Iraaks-Koerdistan

vanaf 00:06:22

De strijd tegen Islamitische Staat heeft lange tijd vriend en vijand verenigd.Maar nu de extremistische groep bijna verdreven is uit Noord-Irak komen de diepe conflicten tussen de verschillende partijen en bevolkingsgroepen weer naar boven. Gisteren bombardeerden de Turken voor het eerst PKK-stellingen bij Sinjar in Noord-Irak. En dit lijkt nog maar het begin te zijn van een ingewikkeld schaakspel in de explosieve regio. Te gast correspondent Eva Huson.

Sounds of Pnom Penh: Gezinsuitje

vanaf 00:15:41

In de serie 'Sounds of Pnom Penh laat correspondent Kris Janssens ons horen hoe de Cambodjaanse hoofdstad klinkt. Vandaag neemt hij ons mee op een typisch gezinsuitje.

Trump en de vrije pers in de VS

vanaf 00:17:43

In de eerste honderd dagen van zijn presidentschap heeft de Amerikaanse president een zeer kille relatie met de pers opgebouwd. Niet alleen noemt hij journalisten onbetrouwbaar, maar hij ziet ze zelfs als ‘de vijand van het Amerikaanse volk’. Is dat voor de bühne, of staat de Amerikaanse persvrijheid ook daadwerkelijk onder druk? We vragen het aan Leon Willems van Free Press Unlimited, die net terug is uit de Verenigde Staten.

advertentie