Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Meer VS-troepen naar Afghanistan - Trump dreigt met opblazen klimaatakkoord - Reportage: I want to ride my tricycle

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Meer VS-troepen naar Afghanistan

vanaf PT-59M-3S

Amerikaanse militairen en beleidsmedewerkers willen meer troepen naar Afghanistan sturen. Dat schrijft de Washington Post. Ook moeten NAVO-landen meer soldaten sturen om de opmars van de Afghaanse moslimfundamentalisten tot een halt te roepen. We bellen met defensie-specialist Rob de Rave van het Haagse centrum voor Strategische Studies.

Reportage: I want to ride my tricycle

vanaf PT-52M-53S

De tricycle, een lichte motor met zijspan, is een populair vervoermiddel in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Soms passen er zelfs hele families in, van wel zeven personen. Overal in de stad staan deze tricyles op klandizie te wachten. Maar de Manilese motorwereld is een echt mannenbolwerk. Dus is het extra bijzonder om tussen de macho's een vrouw als bestuurder te treffen…een reportage van Rik Delhaas en Byan Bocar.

Trump dreigt met opblazen klimaatakkoord

vanaf PT-47M-38S

De Amerikaanse president Trump ontpopt zich tot 's werelds grootste vijand van het klimaat. Zijn campagnebelofte om uit het in Parijs gesloten klimaatakkoord te stappen, wil hij zo snel mogelijk vervullen. De verwachting is dat de Amerikaanse president deze week met een besluit komt. Wat zijn de gevolgen van een internationaal klimaatverdrag zonder de VS? Een gesprek met het hoofd van het Clingendael Sustainability Centre Louise van Schaik, en met klimaatonderhandelaar en Nobelprijs-winnaar Bert Metz van de European Climate Foundation.Foto: AFP PHOTO / JIM WATSON

advertentie