Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Politieke patstelling in Congo; Rappen tegen geweld

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Suriname: Decembermoordproces gaat door

vanaf 00:01:11

Het proces over de Decembermoorden, de moorden die gepleegd zijn op militairen, journalisten en vakbondsmensen tijdens het militaire bewind van Desi Bouterse in 1982 in Suriname, gaat door. Dat heeft het Hof van Justitie, de hoogste rechter besloten. Een flinke tegenslag voor de 73-jarige president. Vanuit Suriname correspondent Pieter van Maele

Venezuela: Rappen tegen geweld

vanaf 00:06:10

In Venezuela gaan dagelijks duizenden mensen de straat op om te protesteren. Er vallen doden en tientallen gewonden. De onvrede over de regering van Nicolas Maduro neemt toe, vooral onder jongeren. Een van hen is de Venezolaanse reggaezanger Juan Chacon, beter bekend als OneChot, die zingt over het endemische geweld in zijn stad. Kort na zijn hit “Rotten Town” werd OneChot zelf het slachtoffer van een schietpartij. Collega Edwin Koopman zocht hem op in de hoofdstad Caracas.

Politieke patstelling in Congo

vanaf 00:12:15

Terwijl duizenden Congolezen deze week uit de gewelddadige Kasai-regio naar buurland Angola zijn gevlucht, installeerde de Congolese president Kabila in de hoofdstad Kinshasa deze week zijn zoveelste kabinet. Dit tot groot ongenoegen van de oppositie, die er maar niet in slaagt een akkoord te bereiken met Kabila over het uitschrijven van presidentsverkiezingen. Schrijver Alphonse Muambi reisde afgelopen week naar de Democratische Republiek Congo, waar hij sprak met regeringswoordvoerders en met oppositie-kopstukken over de patstelling in het land.

advertentie