Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Eerste crisis voor Theresa May - Spookachtig Qaraqosh in Irak - Bezuinigingen Griekenland

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Britse verkiezingen: eerste crisis voor May

vanaf 00:00:41

De Britse verkiezingen van volgende maand leken voor weinig verassingen te gaan zorgen, maar nu is daar toch de eerste serieuze crisis voor premier Theresa May. Zij is nog altijd de gedoodverfde favoriet, maar in de peilingen is haar voorsprong in een week tijd wel gehalveerd. De grote concurrent Labour van Jeremy Corbyn loopt ondertussen in. Vooral May haar zorgplannen zijn een heet hangijzer, vertelt correspondent Anne Saenen vanuit Londen.

Reportage: spookachtig Qaraqosh in Irak

vanaf 00:06:32

Hun stad is bevrijd van Islamitische Staat, maar toch keren er nauwelijks inwoners terug naar Qaraqosh, dat net buiten Mosul ligt. De vijftigduizend inwoners van wat ooit de grootste christelijke plaats in Irak was, hebben een probleem. Ze zijn nog steeds bang voor hun moslimburen. Veel huizen zijn verwoest, en er is nauwelijks water en elektriciteit. De Nederlander Werner Nijman werkt voor de christelijke organisatie Salt en woont al jaren in Irak. Hij leidt verslaggever Hans Jaap Melissen rond in het spookachtige Qaraqosh. (foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON )

Bezuinigingen Griekenland

vanaf 00:15:57

Vandaag beslist de Eurogroep in Brussel over een nieuw pakket aan kredieten voor Griekenland, om daarmee leningen af te betalen. Premier Alexis Tsipras heeft opnieuw lastige bezuinigingsmaatregelen door het parlement moeten loodsen. Vooral de pensioenen worden getroffen. Maar van die pensioenen worden momenteel hele families onderhouden, stelt correspondent Bruno Tersago. (foto: Orestis Panagiotou via EPA)

advertentie