Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Amerikaans inreisverbod toch van kracht - Veranderingen in Sugarloaf Ridge State Park - Farc levert laatste wapens in

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Donald Trump's travelban

vanaf 00:00:41

Na maanden van juridisch gesteggel treedt de zogenoemde travelban van de Amerikaanse president Trump deze week toch grotendeels in werking. Dat heeft het Amerikaanse hooggerechtshof besloten. Trump noemt de uitspraak van het hooggerechtshof een duidelijke overwinning voor de nationale veiligheid. Maar zien ze dat in Europa ook zo? Marietje Schaake, D66- Europarlementariër, buigt zich over die vraag.Foto: EPA/SHAWN THEW (ANP)

Verontrustende opnames uit Sugarloaf Ridge State Park

vanaf 00:06:52

De Amerikaanse ecoloog Bernie Krause reist al 40 jaar de hele wereld over om geluiden in natuurgebieden op te nemen. Maar de afgelopen jaren doet Krause een verontrustende ontdekking in zijn opnames...Vooral in Sugarloaf Ridge State Park, een natuurgebied bij hem in de buurt, is die opmerkelijke verandering goed te horen. Lorenzo Fränkel spreekt met Bernie Krause.Foto: wikipedia By Stephen Gold - Own work (Original text: self-made)

Farc levert laatste wapens in

vanaf 00:12:32

Vandaag levert de Colombiaanse guerrillabeweging Farc zijn allerlaatste wapens in. De kalashnikovs die zij 53 jaar geleden oppakten zullen worden omgesmolten tot monumenten voor de vrede. De ontwapening van de oudste en grootste rebellengroep van Latijns Amerika vloeit voort uit het vredesakkoord dat in november door de regering en de rebellen is getekend. Een historische dag dus, maar met andere onderdelen van het akkoord gaat het veel minder voortvarend.We praten erover met Marianne Moor van de vredesbeweging Pax, die voortdurend op en neer reist naar Colombia.Foto: Edwin Koopman

advertentie