Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Burgerslachtoffers Syrië - Werk voor weduwen in Afghanistan - Wie krijgt Noord-Korea onder de duim?

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Burgerdoden in Syrie door Westerse luchtaanvallen

vanaf 00:04:03

In de Syrische stad Mayadan zouden door een Amerikaans bombardement meer dan 40 burgers zijn omgekomen. Doelwit was een gevangenis van Islamitische Staat. De afgelopen maand liep het aantal burgerdoden in Syrië en Irak door Westerse luchtaanvallen op tot ruim 500. Aan de telefoon journalist Christiaan Triebert van onderzoekscollectief Bellingcat. (Foto: US Navy Office of Information / EPA)

Werk voor weduwen in Afghanistan

vanaf 00:11:51

Aanslagen van de Taliban en Islamitische Staat teisteren de Afghaanse hoofdstad Kabul. Maar al is activiste Seema Ghani daar haar leven niet zeker, toch verliet zij Engeland om te helpen haar vaderland weer op te bouwen. Voor haar project om vooral de talrijke weduwen in Afghanistan weer aan een baan te helpen, heeft Ghani een prijs ontvangen. (Foto: EPA/HEDAYATULLAH AMID)

Wie krijgt Noord-Korea onder de duim?

vanaf 00:17:29

Is Noord-Korea een tikkende tijdbom? Alleen al dit jaar voerde het Koreaanse regime meer dan tien raketproeven uit. Het land lijkt zich weinig aan te trekken van de internationale gemeenschap. Voor de Amerikaanse president Trump is Noord-Korea daarom één van de moeilijkste buitenlandse kwesties. En over een juiste strategie lopen de meningen sterk uiteen. De kersverse Zuid-Koreaanse president Moon zal ondanks de hoog opgelopen spanning deze week in het Witte Huis toch pleiten voor verdere toenadering. Krijgt hij daarmee Trump en de Amerikaanse haviken aan zijn zijde? Of zien zij meer militaire druk of zelfs actie als onvermijdelijk? Vanavond ons Geobureau met Noord-Korea deskundige en politicoloog Michiel Hoogeveen en Ko Colijn, defensiedeskundige van Instituut Clingendael. (Foto: AFP PHOTO / ED JONES)

advertentie