Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Agadez, in Niger, doorvoerstad voor migranten

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Hervormingen arbeidswet in Frankrijk

vanaf 00:00:49

Als minister van Economische Zaken onder Hollande was het al zijn stokpaardje: het hervormen van de arbeidswet in Frankrijk. Nu Emmanuel Macron zelf president is, heeft hij eindelijk zijn handen vrij: want het parlement heeft hem het mandaat gegeven de hervormingen per decreet uit te voeren…vandaag werden de plannen gepresenteerd. We praten erover met NRC-correspondent Peter Vermaas. Foto: Philippe Wojazer

Sounds of Nairobi: Het Ghetto Classics-orkest

vanaf 00:07:00

In de serie 'Sounds of Nairobi' krijgen we een stukje te horen van het leven in de hoofdstad van Kenia. Correspondent Eva de Vries neemt ons mee naar de oefenruimte van het Ghetto Classics-orkest in de sloppenwijk Korogocho. Foto: Dai Kurokawa.

Agadez, brandpunt in de woestijn

vanaf 00:09:13

Agadez, de woestijnstad in het noorden van Niger die Sub-Sahara Afrika verbindt met Libië, is in een mum van tijd uitgegroeid tot de belangrijkste doorvoerstad voor migranten op weg naar Europa. In een poging migranten tegen te houden pompt de Europese Unie honderden miljoenen euro's in Niger. Deze worden vooral besteed aan een zwaar arsenaal aan maatregelen, zoals intensieve grensbewaking en het oprollen van smokkelnetwerken. En met succes: het aantal migranten dat in het land wordt geregistreerd is flink afgenomen. Maar het Europese migratiebeleid heeft ook andere, vaak dodelijke, gevolgen. We spreken politicoloog en migratie-onderzoeker Fransje Molenaar van het Clingendael Instituut, zij is net terug uit Niger. (Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO)

advertentie