Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Het riool van Londen in - Onderzoek naar online wapenhandel Midden-Oosten

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kritiek op Louvre Abu Dhabi

vanaf 00:01:02

Zaterdag opent in het golfstaatje Abu Dhabi een dependance van het Louvre met kunstwerken uit dat Parijse museum en andere Franse musea. Het spectaculaire gebouw is ontworpen door ster-architect Jean Nouvel. En misschien volgens er meer schapen over de dam want er is ook een Guggenheim Abu Dhabi gepland. Mooi , zou je denken, zo'n Golfstaatje dat onze kunst inzet als soft power in de regio. Te gast Nat Muller, curator en als zodanig al 12 jaar werkzaam in het Midden oosten.

Kak! Het riool van Londen in

vanaf 00:08:03

Afgelopen maand werd een verstopping in het Londense riool wereldnieuws. Onverwacht stuitte het rioolbedrijf in de Britse hoofdstad op een zogenoemde ‘vetberg’ van wel 250 meter lang – zo zwaar als 11 dubbeldekker bussen. Het was één van de grootste blokkades ooit gevonden. Deze berg is net opgeruimd. Maar zulke ophopingen zijn onderdeel van een groter probleem. Correspondent Anne Saenen mag bij uitzondering met medewerkers van rioolbedrijf Thames Water mee het riool van Londen in. Een reportage.

Onderzoek naar online wapenhandel Midden-Oosten

vanaf 00:14:09

In Bureau Buitenland Christiaan Triebert van onderzoekscollectief Bellingcat. Hij deed de afgelopen zes maanden onderzoek naar de wapenhandel via sociale media in Irak en Syrië. Dat is de manier waarop gewapende groepen in Irak en Syrië elkaar via een soort marktplaats wapens en explosieven aanbieden. Ook Islamitische Staat handelt online mee…