Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Comeback Berlusconi ; China geen afvoerputje meer

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Comeback Berlusconi

vanaf 00:00:46

De 81-jarige Silvio Berlusconi werkt aan een comeback. Zijn centrumrechtse politieke partij Forza Italia maakt bij de verkiezingen in 2018 kans op genoeg zetels om mee te regeren. In 2013 werd de oud-premier veroordeeld voor belastingontduiking en verloor hij tijdelijk het recht op een publieke functie. Hoe groot is de kans dat Berlusconi als grote winnaar uit de verkiezingen komt en mag hij wel premier worden? Te gast Eveline Rethmeier,Italië- correspondent voor RTL.

China geen afvoerputje meer

vanaf 00:12:35

China wil niet langer het afvoerputje van de wereld zijn. Jaarlijks importeert het enorme hoeveelheden afval uit de rest van de wereld die het deels gebruikt om nieuwe producten van te maken. Europa exporteert jaarlijks 7300 miljoen kilo aan plastics. Maar China wil dat niet langer. En dat betekent dat Europa op korte termijn zelf iets met dat plastic aan moet vangen. Rob Buurman, directeur van Recycling Netwerk over wat we met die opeenhoping aan eigen afval aan moeten.(foto: flickr/Inmediahk)

Zwarte vlogster tegen Arabische vooroordelen

vanaf 00:22:54

We bellen met de Saudische stad Jeddah waar de donkere vlogster Abeer Sinder een veelbekeken Youtube-kanaal runt. Deze zwarte Arabische is afgelopen jaar met haar schoonheidstips uitgegroeid tot een ware celebrity in het Midden-Oosten. Collega Abdou Bouzerda belde Abeer op en vroeg haar waarom ze online zo populair is geworden.