Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Turkse journalisten massaal in de bak; Terug naar Trumpland

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Moslima's verzetten zich tegen kindhuwelijken

vanaf 00:00:51

In Indonesië is het eerste nationale congres gehouden voor vrouwelijke islamitische geestelijken. Het congres trok veel aandacht, ook moslima's uit landen zoals Pakistan en Saoedi Arabië kwamen naar de bijeenkomst. Tijdens het congres hebben de Indonesische vrouwelijke geestelijken zich luid en duidelijk uitgesproken, tegen misstanden ten aanzien van vrouwen. Aan de telefoon Saskia Wieringa, socioloog en hoogleraar aan de Universiteit Amsterdam

Turkse journalisten massaal in de bak

vanaf 00:06:57

"Wereldwijd is er een sluipende oorlog gaande tegen de journalistiek".Dat zeggen de onderzoeksorganisaties Freedom House en Free Press Unlimited.Ook de persvrijheid in Turkije staat steeds meer onder druk. Op verschillende ranglijsten die deze week zijn gepresenteerd zakt Turkije verder weg. Zo is het land koploper als het gaat om het aantal gevangen journalisten. In Bureau Buitenland een gesprek hierover met Erdem Gül van de kritische en seculiere krant Cumhuriyet.

Terug naar Trumpland

vanaf 00:12:26

The Donald heeft zijn verkiezing tot 45ste president voornamelijk te danken aan het zogenaamde ‘klein Amerika’. In blanke voorsteden en op het platteland heeft de bevolking in meerderheid gestemd voor het huidige staatshoofd. Maar hoe hebben deze kiezers de eerste maanden van hun vertegenwoordiger in het Witte Huis ervaren? Oud-Amerika-correspondent Arjen van Veelen bezocht met deze vraag zijn oude standplaats in Missouri,waar hij jaren lang over het wel en wee van Little America schreef.

advertentie