Bureau Buitenland

De metamorfose van Spanje

Bureau Buitenland

De metamorfose van Spanje

Zomerspecial: de metamorfose van Spanje

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nieuw initiatief voor Syrische vredesonderhandelingen

vanaf 00:02:56

Komt er een diplomatieke doorbraak in de Syrische crisis? Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken is er voor ’t eerst consensus over een VN-Veiligheidsraad-verklaring. En dit alles komt in een tijd dat diplomaten druk heen en weer reizen tussen hoofdsteden om een oplossing te vinden voor de inmiddels vier-jaar-durende-oorlog.Diplomatiek-deskundige Robert van der Roer volgt het laatste nieuws op de voet

Grote explosie in Chinese havenstad Tianjing

vanaf 00:06:29

Heftige beelden van een explosie in de grote havenstad Tianjing gaan massaal rond op sociale media. Ook wordt er druk gespeculeerd over de toedracht. Bureau Buitenland belt met China-deskundige en oud-correspondent voor de Volkskrant Hans Moleman.

De metamorfose van Spanje

vanaf 00:10:00

In Spanje doorbreken nieuwe politieke bewegingen het traditionele tweepartijensysteem. Corrupte politici en ondernemers worden aan de schandpaal genageld. En zelfs het stierenvechten staat ter discussie. Tegelijkertijd slaat de economische crisis hard toe en bedreigt onafhankelijkheid van Catalonie de eenheid van het land. Is Spanje op weg een modern Europees land te worden? Of is het bezig langzaam uit elkaar te vallen?We praten hierover met Marielle Saegaert, al tien jaar werkzaam in Santiago de Compostella en schrijver van “Waar de regen kunst is” – ze is nu even in Nederland – en met schrijver en historicus Robert Lemm, auteur van een standaardwerk over de geschiedenis van Spanje.

advertentie