Bureau Buitenland

Suikerrietdoden in Midden-Amerika

Bureau Buitenland

Suikerrietdoden in Midden-Amerika

Suikerdoden in Midden-Amerika; Mensensmokkelaars in Belgrado; "EU mist Midden-Oosten beleid"; Oost-Europese landen weigeren migranten; Run op Britse paspoorten; Sounds of Sao Paulo, deel 1.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sjoerd Sjoerdsma over wapenexport

vanaf 00:03:08

In juni meldde Bureau Buitenland dat het Nederlandse handelsbedrijf Van Vliet Trucks afgedankte Duitse legertrucks verkocht aan Sudan. Ze worden daar door het Soedanese leger ingezet tegen rebellen in het zuiden van het land. Naar aanleiding daarvan stelde D66 Kamrerlid Sjoerd Sjoerdsma vragen aan minister Ploumen van ontwikkelingssamenwerking en buitenlandse handel. En die vragen zijn nu beantwoord.

Reportage: De suikerdoden van Midden-Amerika

vanaf 00:08:06

In Nicaragua en El Salvador sterven jaarlijks duizenden suikerrietkappers aan een mysterieuze nieraandoening. Jarenlang werd gedacht aan pesticiden of drankmisbruik. Totdat een Salvadoraanse arts een verbijsterende ontdekking doet: de doden zijn simpel te voorkomen. De Amsterdamse Melkweg opende deze week een fototentoonstelling over de zwarte zijde van het suikerriet. Collega Edwin Koopman ging erheen.(Foto: Ed Kashi)

"EU mist Midden-Oosten beleid"

vanaf 00:19:12

De Europese Unie moet snel een coherente politiek voor het Midden-Oosten ontwikkelen. Nu reageert de EU vooral op basis van korte termijn belangen, zoals in de migratiecrisis. Als er aan conflictpreventie was gedaan in Syrie en in Libie dan was de vluchtelingencrisis misschien niet zijn ontstaan. Dat stelt Joost Hiltermann van de gezaghebbende International Crisis Group.(Foto: Flickr/TPCOM)

Sounds of Sao Paulo, deel 1

vanaf 00:33:19

De eerste aflevering van 'Sounds of Sao Paulo', een reeks audiokaarten uit deze Braziliaanse mega-stad, gemaakt door onze correspondent Katy Sherriff. Vanavond: de processie.(Foto: Flickr/Thomas Hobbs)

Run op Britse paspoorten

vanaf 00:35:56

Als het aan Cameron ligt, gaan de Britten volgend jaar juni naar de stembus voor het referendum over het EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië. Maar mensen uit EU-landen die in Engeland wonen en werken maken zich nu al grote zorgen. Ze weten niet waar ze aan toe zijn na een eventuele Brexit. Tessa Hoogvliet belde met de Duitse Stephanie Zihms die in Edinburgh woont en werkt. (Foto: Flickr/nathan17)

Mensensmokkelaars in Belgrado

vanaf 00:40:16

In de Balkanroute, die vluchtelingen afleggen van Turkije naar Europa, is Belgrado een belangrijke rustplek. Correspondent voor France24 Fernande van Tets reist de hele Balkanroute voor de Franse omroep en is op dit moment in Belgrado.(Foto: Flickr/Climatalk .in)

Oost-Europese landen weigeren migranten

vanaf 00:46:00

Duitsland wil deze maand nog een verdeelsleutel regelen zodat migranten eerlijk over de EU worden gespreid. Maar vooral vanuit Oost-Europa is er veel verzet. Vanavond een gesprek met Oost-Europa kenner László Marácz die de contouren van een nieuw Oost-Europees machtsblok ziet.(Foto: Flickr/Montecruz Foto)

advertentie