Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Bernie Sanders en Donald Trump; Ópvang in de regio"; Portret van Dickson in Malawi (foto: Jan Banning)

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Coup op handen in Burkina Faso

vanaf 00:01:33

In de hoofdstad Ougadougou worden op dit moment de interim-president, de premier en enkele ministers vastgehouden in het parlementsgebouw door de presidentiele garde. Aan de telefoon Pauline Bax, West-Afrika correspondent voor persbureau Reuters.(Foto: Eric Montfort)

Feel The Bern en Trumpism

vanaf 00:05:56

Amerika is in de ban van ‘Feel The Bern’ en ‘Trumpism’: Bernie Sanders en Donald Trump zijn dé rijzende sterren in de Amerikaanse peilingen. De een op links, de ander op rechts: allebei verwoorden ze de frustratie van de gewone Amerikanen en zetten ze het politieke establishment op z’n kop. Zo krijgen de Amerikaanse voorverkiezingen een Europees populistisch tintje. Maar hoe kan dat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen uitpakken? Daarover praten we met politicoloog Cas Mudde, gespecialiseerd in populisme en verbonden aan de The University of Georgia in de VS. (Foto: Flickr/DonkeyHotey CC BY-SA 2.0)

Slowaakse kijk op de vluchtelingencrisis

vanaf 00:20:24

Een aantal Oost-Europese landen liggen dwars bij het vinden naar een oplossing voor de vluchtelingencrisis. Zo zegt de premier van Slowakije geen moslims te willen opnemen. Tijn Sadée sprak in Brussel de Slowaakse oud-minister van Buitenlandse zaken, Eduard Kukan.(Foto: Flickr/ European Parliament)

De 'opvang in de regio' paradox

vanaf 00:27:14

Ook de koning had het er gisteren over in de jaarlijkse troonrede. 'Opvang in de regio' is hét toverwoord waarmee wij de komst van honderdduizenden Syrische vluchtelingen naar Europa proberen te bezweren. Maar de organisaties die deze opvang in de regio verzorgen, zoals de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR of het Wereld Voedsel Programma WFP, kampen met schrijnend geldtekort en moeten bezuinigen. Hoe kan dat als iedereen het steeds over het belang van opvang daar heeft? Daarover een gesprek met Christian Mommers van Amnesty International.(Foto: Flickr/ Jonathan Morgan)

Sounds of São Paulo, deel 2

vanaf 00:39:39

De derde aflevering van 'Sounds of Sao Paulo', onze serie audiokaarten uit de Braziliaanse mega-stad - gemaakt door correspondent Katy Sherriff. Vanavond: het oude centrum…(Foto: Flickr/ Anthony Surace)

Tien jaar uit het bestaan van een Afrikaans dorp

vanaf 00:42:06

Journalist Dick Wittenberg en fotograaf Jan Banning maakten tien jaar geleden een confronterend portret over een van de armste plaatsen ter wereld: het boerendorp Dickson in Malawi. Dit jaar keerden ze terug om te kijken hoe het leven er nu is. In Bureau Buitenland Jan Banning over het nieuwe boek ‘Het gezicht van de armoede. Tien jaar uit het bestaan van een Afrikaans dorp’.(Foto: Jan Banning)

advertentie