Bureau Buitenland

Bouwen in India; Vluchtelingen problematiek in Europa; Homoseksualiteit in Afrika

Bureau Buitenland

Bouwen in India; Vluchtelingen problematiek in Europa; Homoseksualiteit in Afrika

Carson stoot Trump van de troon; Europese vluchtelingen problematiek; De strijd van Merkel; De Indiase bouwsector; Homoseksualiteit in Afrika

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Carson stoot Trump van de troon

vanaf 00:01:13

Sinds vandaag staat de Republikeinse presidentskandidaat Ben Carson bovenaan in de peilingen. De vorige favoriet, Donald Trump, is hiermee van zijn eerste plek verstoten. Maar wie is die Ben Carson en waarom is hij ineens zo populair? Amerika-kenner Victor Vlam legt het uit.(Foto: Flickr / Marc Nozell)

India: De beloftes van Modi

vanaf 00:08:12

Ondanks de mooie beloftes van president Modi, kampt de Indiase bouwsector met grote problemen. Veel bouwprojecten liggen stil. Ondertussen slijt menig bouwvakker zijn dagen op een van de arbeiderspleinen, wachtend op een nieuwe klus. Een reportage van correspondent Aletta André.(Foto: Flickr / Axel Drainville)

Europese vluchtelingenproblematiek

vanaf 00:18:10

Na Hongarije en Slowakije maakte Polen afgelopen weekend ook een zwiep naar rechts. Reden: de economische groei valt tegen én… de vluchtelingenproblematiek in Europa. Hoe constructief zal Polen zich binnen de EU gaan opstellen? En moeten we ons zorgen maken als Europa? Ja. Zegt Jonathan Holslag, schrijver en docent internationale politiek aan de Vrije Universiteit Brussel.(Foto: Flickr / Marcin Ejsmont)

De strijd van Merkel

vanaf 00:29:22

“Wir schaffen das”: het lukt ons. Met die ferme woorden trad de Duitse bondskanselier Angela Merkel nog maar kort geleden de vluchtelingencrisis tegemoet. Inmiddels komen per dag 10.000 vluchtelingen het land binnen. Merkel toont zich nog altijd vastberaden, maar de kritiek op haar groeit nu ook in haar eigen partij. Gaat zij het politiek redden? En wat betekent mogelijke instabiliteit in Duitsland voor Europa? Een gesprek met Hanco Jurgens van het Duitslandinstituut. (Foto: Flickr / GlynLowe)

Homoseksualiteit in Afrika

vanaf 00:40:08

Van natuurrampen tot aids en ebola – voor allerlei rampspoed krijgen homo’s in Afrika de schuld. Afrikaanse leiders gebruiken homohaat als politieke bliksemafleider. Met een reden: in de afgelopen kwart eeuw hebben homobewegingen zich in Afrika gemanifesteerd tot uitdagers van de gevestigde orde. Bart Luirink en Madeleine Maurick schreven er het boek: ‘Homoseksualiteit in Afrika. Een gevaarlijke liefde’ over. (Foto: Flickr / Niko Knigge)