Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

De wederopstanding van Al Qaeda, De Dictator van het Jaar 2015, Bellen met de wereld: Frankrijk

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Wederopstanding Al Qaeda

vanaf 00:00:57

Terwijl alle ballen op de bestrijding van Islamitische Staat zijn gericht, hebben Al-Qaeda kopstukken hun schuilplaatsen verlaten. Zij dreigen nu de erfenis van Osama bin Laden nieuw leven in te blazen. Hierover in Bureau Buitenland oud MIVD-analist Ronald Sandee.

De Dictator van het Jaar 2015

vanaf 00:09:40

Nadat we afgelopen maandag de jury hebben geïntroduceerd en hebben benadrukt dat we bij deze verkiezing speciaal letten op ‘despoten in de dop’, vanavond de eerste kandidaat voor dictator van het jaar. Hubert Smeets over Poetin.

Polen laat omstreden mediawet passeren

vanaf 00:13:38

Misschien nog niet zoals in Rusland, maar ook in Polen staat de vrijheid onder druk. Vandaag, op de dag dat heel Brussel – heel Europa - bijeen is in Amsterdam, liet de president in Polen een omstreden mediawet passeren. Journalisten in Polen moeten meer in het belang van ‘het volk’ gaan werken. In de studio in Brussel NRC correspondent en Polen deskundige Stephane Alonso.

Bellen met de Wereld: Angoulême

vanaf 00:22:35

We bellen naar Frankrijk. In de stad Angoulême is eind deze maand het grootste stripfestival van Europa. Maar het festival ligt onder vuur, omdatgeen enkele vrouw is genomineerd voor een van de vele prijzen.Negen mannelijke genomineerden trokken zich terug, en de vrouwen? Die klommen in het potlood… Saskia Houttuin belde cartooniste Louison,die spotprenten tekent voor onder meer Le Monde.

advertentie