Bureau Buitenland

Verkiezingen in Turkije; Syrisch tv- en radiostation in Hilversum

Bureau Buitenland

Verkiezingen in Turkije; Syrisch tv- en radiostation in Hilversum

Het einde van de eenkindpolitiek; Verkiezingen in Turkije; Syrisch TV- en radiostation in HIlversum; Bosbranden in Indonesië; Fotografie in afgelegen gebieden;

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het einde van de éénkindpolitiek

vanaf 00:01:34

Vijf-en-dertig jaar lang was het verboden in China: het krijgen van meer dan één kind. Het strenge beleid van de Chinese regering lag al langer onder vuur. En uitzonderingen waren al doorgevoerd. Maar vandaag is het dan echt zover: De éénkindpolitiek wordt officieel afgeschaft. Een van de bedenkers van de eenkindpolitiek is de Nederlander Geert Jan Olsder. Hoe raakte hij betrokken bij de bevolkingsexplosie in China?(Foto: Flickr / United Nations Photo)

Verkiezingsstrijd in Turkije

vanaf 00:07:51

Op 1 november zijn er in Turkije opnieuw parlementsverkiezingen nadat de regerende AKP van president Erdogan in juni van dit jaar de absolute meerderheid verloor. Sinds die tijd is de situatie in het land dramatische verslechterd en wat zal er gebeuren als de AKP opnieuw geen meerderheid haalt. Turkije kenner Ali Yazgili analyseert voor ons.(Foto: Flickr / OpenDemocracy)

Syrische radio vanuit Hilversum

vanaf 00:19:43

De burgeroorlog in Syrië leidt niet alleen tot verwoeste steden en vluchtelingenstromen; ook zijn in veel gebieden kranten en lokale radiostations gestopt; juist nu de behoefte aan informatie extra groot is. Om die leegte te vullen is Ma3akom opgericht: een 24 uurs satellietkanaal dat geheel gewijd is aan Syrië, met bijdragen van journalisten in de regio. De redactie staat veilig in Hilversum. Collega Edwin Koopman nam een kijkje.(Foto: Flickr / Curtis.Kennington)

Bosbranden in Indonesië

vanaf 00:28:40

Het regent in Indonesië. Eindelijk! Want het land wordt al maanden geteisterd door hevige bosbranden die de hele Aziatische regio onder een grote wolk van smog bedekken. De jaarlijkse branden wisten zich dit jaar kinderlijk eenvoudig te verspreiden door de extreme droogte in het land. Carina van der Laan van de Universiteit Utrecht en Paul Burgers van de Universiteit Wageningen doen onderzoek naar palmolie in Indonesië en kunnen ons meer vertellen over die branden. (Foto: Flickr / CIFOR)

Berichten uit een vergeten landschap

vanaf 00:39:22

Van een uitgestorven dorp in Bosnië tot een bijna onbewoond eiland in Schotland: In het boek ‘Over elfjes en kogelgaten - Berichten uit een Vergeten Landschap’ reizen journalist Anneke de Bundel en fotograaf Nicole Franken naar verlaten plekken. Vanavond delen ze hun reisverhalen met ons in Bureau Buitenland. (Foto: Nicole Franken)

advertentie