Bureau Buitenland

Reportage Oost Oekraïne; Chinese economie, verkiezingen Iran

Bureau Buitenland

Reportage Oost Oekraïne; Chinese economie, verkiezingen Iran

Reportage Oost Oekraïne; Chinese economie, verkiezingen Iran

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Iran naar de stembus

vanaf 00:02:13

Iran gaat morgen naar de stembus. Onder andere om een nieuw parlement te kiezen. Maar ook nieuwe leden voor de Raad van Wijzen, een belangrijk orgaan in de Iraanse politiek dat de opvolger van de Opperste Leider, Ayatollah Khamenei, aan moet wijzen, mocht die komen te overlijden. En die is nu 76 jaar jong. En volgens sommige waarnemers is er enorme strijd tussen hervormers en conservatieven. Marc Botenga, Iran-deskundige.

Reportage: Oost Oekraine van het front

vanaf 00:09:16

Voor Oekraïne dreigt een nieuw gevaar. Oorlogstrauma's.De laatste weken laaide de strijd opnieuw op in het oosten van het land. Daar leven tienduizenden mensen al bijna twee jaar onder verwoestende beschietingen. En dat terwijl Oekraïne nooit eerder oorlog kende; psychische hulp aan de slachtoffers is dan ook verre van toereikend. Een reportage vanuit de frontlinie van onze correspondent Michiel Driebergen.

Leven Chinese middenklasse iets minder luxe

vanaf 00:17:54

Morgen komen de ministers van financiën en bankiers van de 20 belangrijkste landen voor de wereldeconomie bijeen in Shanghai. Thema is de Chinese economie, waarmee het al langere tijd niet goed gaat. De economische groei en aandelen blijven dalen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de wereldeconomie, maar natuurlijk ook voor de Chinezen zelf. China-correspondent Eefje Rammeloo vertelt over hoe de middenklasse daar omgaat met de financiële malaise.

advertentie