Bureau Buitenland

Gaza nog altijd in puin; Hereniging van Cyprus

Bureau Buitenland

Gaza nog altijd in puin; Hereniging van Cyprus

Gaza nog altijd in puin; Hereniging van Cyprus

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Poetin bereid over MH17 te spreken met Maleisische prmier

vanaf 00:00:47

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om te praten over de crash van vlucht MH17. En dat onderwerp is bespreekbaar later deze week tijdens een onderhoud met premier Razak van Maleisië. Dat heeft de persoonlijke assistent van Poetin volgens persbureau Reuters laten weten. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) reageert bij ons in de uitzending.

Vietnamese popster gaat de politiek in

vanaf 00:06:24

Komend weekend zijn er parlementsverkiezingen in Vietnam. En in dat parlement zijn sinds 2002 onafhankelijke kandidaten toegestaan. Naast de leden van de communistische partij. Maar in de praktijk betekent het dat van de 500 zetels, er 496 voor de communistische partij zijn en er slechts 4 voor onafhankelijke parlementariërs. Daar wil de Vietnamese popster Mai Khoi verandering in brengen. Tessa Hoogvliet sprak de zangeres.

Inwoners Gaza wanhoop nabij

vanaf 00:10:26

Het is bijna twee jaar geleden dat Israël Gaza bombardeerde, maar de wederopbouw is nog lang niet compleet. De Wereldbank trekt nu aan de bel en waarschuwt de donorlanden om hun beloftes na te komen. De Palestijnse enclave met de Hamas-regering worstelt nog altijd met de gevolgen van de oorlog in de zomer van 2014. Kan de streng-islamitische regering de gefrustreerde Gazanen nog hoop bieden? We vragen het aan correspondent Jan Franke in Gaza.

Hereniging van Cyprus

vanaf 00:16:12

Komende zondag zijn er verkiezingen in Grieks Cyprus. Belangrijk thema zijn de gesprekken over hereniging met Turks Cyprus. Afgelopen weekend was er daarover opmerkelijk nieuws: de presidenten van zowel Grieks- als Turks Cyprus spraken de hoop uit op een snel samengaan. Mogelijk dit jaar nog. Correspondent op Cyprus Leonora Cok vertelt ons of dit haalbaar is.

advertentie