Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Charkov aan de frontlinie; Buitenlandpanel: Jeruzalem; Hulp aan Burundi; Idfa

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Phil Klay National Book Award radiobewerking Rik Delhaas

vanaf 00:06:19

Phil Klay, auteur van het boek Oorldogsverhalen, is de winnaar van de prestigieuze National Book Award in de VS. Rik Delhaas maakte een bewerking van een van zijn verhalen voor Bureau Buitenland.

Buitenlandpanel Israël

vanaf 00:09:20

De huizen van de daders van het bloedbad in een synagoge in Jeruzalem zullen worden gesloopt, zo heeft de Israelische premier Benjamin Netanyahu vandaag opgedragen.  De situatie in Jeruzalem blijft uiterst gespannen na eer reeks van incidenten en rellen die te maken hebben met een dispuut over een heiligdom in de stad voor zowel Joden als moslims van groot belang en over de alsmaar voortgaande uitbreiding van Israelische woonwijken in het Palestijnse Oost-Jeruzalem. We gaan er over praten met oud-diplomate Petra Stienen en met antropologe Erella Grassiani.

Stad aan de frontlinie: Charkov. Reportage Michiel Driebergen

vanaf 00:24:21

In Bureau Buitenland een reportage van correspondent Michiel Driebergen vanuit Charkov, de tweede stad van Oekraine die steeds dichter aan het front komt te liggen.Volgens de VN zijn er al een miljoen mensen de oorlog in Oost-   Oekraine ontvlucht. De meeste van hen bevinden zich nog in het land zelf, zoals in Charkov, waar zich officieel 114.000 vluchtelingen bevinden. Maar volgens de vrijwilligersorganisaties die hen opvangen zijn het er al veel meer.Deze vluchtelingen wonen niet in tentenkampen, maar in leegstaande kantoorgebouwen of ziekenhuizen. In hoeverre raakt Charkov door deze toestroom ontwricht?Foto: James Hill/Contact/HH

Hulp naar Burundi, deel 3 van Egbert Hermsen

vanaf 00:39:18

Derde aflevering van een korte reportage-serie over nut en noodzaak van Nederlandse ontwikkelingssamenwerking in Burundi. Ditmaal volgt correspondent Egbert Hermsen een Bekende Nederlander die zich inzet voor het goede doel. Waarom wordt er toch altijd een beroep gedaan op BN’ers? Wie weten wil welke BN’er het is gelukt om in Bureau Buitenland te komen, moet luisteren.

IDFA: Democrats, Zimbabwe met Peter Hermes

vanaf 00:46:18

Tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam besteedt Bureau Buitenland aandacht aan bijzondere films uit het buitenland. Vanavond kijkt Peter Hermes met ons mee naar de documentaire The Democrats van regisseur Camilla Nilsson. In haar film ontrolt zich de strijd om de macht in Zimbabwe als een Shakespeareaans drama.

advertentie