In Chinese dromen reist documentairemaker en China-expert Ruben Terlou verder door China, gedreven door zijn niet aflatende fascinatie voor de Chinezen en met de snel veranderende maatschappij als kompas.

Rubens nieuwste serie: De wereld van de Chinezen

China speelt wereldwijd een steeds grotere rol. Onder president Xi Jinping wordt fors geïnvesteerd in verbinding en samenwerking en bedrijvige Chinezen vestigen zich in groten getale in het buitenland.

In de VPRO-reisserie De wereld van de Chinezen zoekt documentairemaker en China-expert Ruben Terlou hen op. Wie zijn ze, wat willen ze bereiken en wat voor impact heeft hun aanwezigheid op de lokale bevolking?

afleveringen

Alle afleveringen van Chinese dromen zijn te bekijken op NPO Start. Via de link hiernaast vind je een overzicht van alle uitzendingen, met meer informatie over de plekken de afleveringen en links naar verdiepende artikelen.

extra

achtergrondartikelen

interviews

muziek

Waan je weer even in het China van Ruben: alle muziek uit Chinese dromen, gebundeld in een afspeellijst.

Luister de muziek hier

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

De reisseries van de VPRO nemen je mee de grens over, naar landen die we niet zo goed kennen, of juist naar de landen die we denken heel goed te kennen.

Wil je op de hoogte blijven van deze reisseries en verhalen zien en lezen die de makers onderweg en achter de schermen meemaken? Meld je dan nu aan voor VPRO-reispost.

bekijk de eerdere China-series met Ruben