extra bij Cuba na Castro

interviews

Wil je meer weten over Yuri of ben je benieuwd naar de makers van deze serie? In de VPRO Gids spreekt Yuri openhartig over zijn jeugd op Cuba en hoe hij nu naar zijn geboorteland kijkt. Regisseur Maaike de Gruyter ging hem voor en sprak – tijdens het filmen op Cuba – met Elja Looijestijn over het maakproces. Lees beide interviews via de links hieronder.

test je Cubakennis

Ben je al eens in Cuba geweest of droom je ervan er ooit eens heen te gaan? Test dan met deze quiz je kennis over Cuba. Je krijgt 15 meerkeuzevragen over uiteenlopende aspecten van het eiland: geografie, mensen, taal, geschiedenis, economie en diverse triviale weetjes.

luister naar de muziek

Ben je benieuwd naar welke muziek je hoort in Cuba na Castro? Voor elke aflevering hebben we een compilatie gemaakt, die je via Spotify kunt beluisteren.

aflevering 1 | aflevering 2 | aflevering 3 | aflevering 4

VPRO Reisseries

De reisseries van de VPRO nemen je mee de hele wereld over. In Midden- en Zuid-Amerika is Stef Biemans onze bekendste correspondent. Eerder onderzocht hij daar onder andere de liefde (Amor met een snor), de gevaarlijke migrantenroute naar Noord-Amerika (Americanos) en afgelopen jaar reisde hij Over de rug van de Andes om te ontdekken aan welke veranderingen Latijns-Amerika onderhevig is.

Ontdek meer reisseries van de VPRO →