Succesvolle Nederlanders, waaronder Romana Vrede, Duncan Stutterheim, Henk van Straten, Bas Kosters, Marit Bouwmeester en Stine Jensen doen een boekje open over alles wat niet goed ging.

cv der mislukkingen is een nieuwe webserie van de VPRO en NPO3, bedoeld als hart onder de riem voor iedereen die last heeft van prestatiedruk - een ziekte van deze tijd die helaas steeds meer slachtoffers eist.

Voor cv der mislukkingen vertellen succesvolle Nederlanders over de dingen die hen niet lukten. De diploma’s die ze nooit haalden, de beurzen die ze niet kregen, de subsidies die niet werden gehonoreerd, de boeken die niet werden gepubliceerd, etc. Al deze ‘mislukkingen’ leveren een nieuw cv op.

De makers roepen anderen op om hun eigen professionele mislukking online te delen met vrienden of volgers. Want bij niemand gaat alles altijd goed, al doen de tijdlijnen op social media soms anders vermoeden. Mislukkingen horen erbij en zijn hartstikke nodig: ze bewijzen dat we mens zijn en vormen vruchtbare aarde voor gezonde groei: menselijk én maatschappelijk. Zonder falen geen Nobelprijzen, wereldtitels en politieke carrière. Laten we de mislukking vieren! Deel jouw anekdote en vermeld #cvdermislukkingen. Dan verschijnt 'ie op de wall of failures.

Vanaf 9 april #cvdermislukkingen