In Danny’s wereld gaat Danny Ghosen op zoek naar waar het wringt in onze maatschappij. Hij praat met mensen die moeilijk toegankelijk zijn en tot nu toe onzichtbaar waren voor het grote publiek, mensen die de grens opzoeken of daar overheen zijn gegaan of mensen die zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, vraagt door en oordeelt niet. Of het nou gaat om de nieuwste designerdrugs, slachtoffers van mensenhandel of verspreiders van nepnieuws.

Rellen. Rijden. Schieten.

28 januari: aflevering 1

Een dag na de hevige rellen en plunderingen in Rotterdam gaat Danny op pad met nieuwsfotograaf Joey Bremer. Al sinds zijn 16e scheurt Joey (25) door Rotterdam om als eerste foto's te kunnen maken van allerlei incidenten in de regio. Danny wil weten hoe Joey de rellen heeft beleefd, hoe hij sneller kan zijn dan de politie of brandweer, wanneer hij ervoor kiest om wel of niet te fotograferen en hoe hij omgaat met de toenemende agressie tegen journalisten. Als Danny en Joey in gesprek raken met jongeren die de avondklok negeren, grijpt de politie in.

3-MMC, legaal en fataal

4 februari: aflevering 2

Steeds meer jongeren raken in de problemen door het gebruik van de legale designerdrug 3-MMC. In Danny's wereld spreekt Danny Ghosen een dealer en twee gebruikers in Zwolle. Kevin (23) zegt al ter waarde van een tweedehands middenklasse auto te hebben opgesnoven. Anne (23) begon vrolijk aan deze drug, maar kon al snel niet meer zonder en was soms zes dagen op rij wakker. 

In de tweede aflevering van Danny's Wereld spreekt Danny een dealer en twee gebruikers van de legale disignerdrug 3-MMC (3-Methylmethcathinone). Kevin (23): ‘Het begon met één snuif maar het werd al snel een obsessie’. Hij raakte zijn baan kwijt en zijn familie dreigde hem te laten vallen. Anne (23) begon gewoon tijdens een leuk avondje met vriendinnen aan de drug. Al snel kon ze niet meer zonder en soms was ze zes dagen op rij wakker. Toen ze regelmatig hallucinaties kreeg en ook het plan had zichzelf om te brengen was de maat vol en stopte ze met gebruiken. Maar een terugval ligt nog altijd op de loer.

Neerlands trots

11 februari: aflevering 3

Forum voor Democratie gaat door een zware crisis na publicaties over racistische berichten in appgroepen. In Danny's wereld zoekt Danny FVD-jongerenleider Freek Jansen op om te vragen wat er is misgegaan. En ziet hij nog toekomst voor zijn partij?

Deze week onthulde Elsevier Weekblad dat ook Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet racistische uitlatingen deed in een appgroep van de partij. Afgelopen maanden ging de partij door een zware crisis na publicaties over racistische appjes van leden van Jong Forum voor Democratie. Theo Hiddema, Joost Eerdmans, Annabel Nanninga en een groot aantal volksvertegenwoordigers uit de Eerste Kamer en de provinciale staten hebben de partij verlaten omdat zij vinden dat Baudet en vooral jongerenvoorzitter Freek Jansen veel harder hadden moeten afrekenen met de mensen achter de controversiële berichten. Afgelopen maand zocht Danny Freek Jansen op om te vragen wat er is misgegaan en of hij nog een toekomst ziet voor de partij.

Weeskinderen

18 februari: aflevering 4

Ymke Jager (30) verloor in 2001 haar vader, moeder en drie zussen bij een auto-ongeluk in een tunnel in Oostenrijk. Marit (21) en Yara van der Cammen (17) verloren afgelopen jaar hun ouders door kanker. Danny praat met hen over die ingrijpende gebeurtenissen, over leven met angst en verdriet en over zelf moeder worden.

volgende aflevering: 25 februari om 21.05 uur op NPO 2