De Olympische Spelen van Tokio zijn uitgesteld, maar De beloften gaan door.

Sport wordt de belangrijkste bijzaak van het leven genoemd. Maar voor onze beloften betekent sport álles. De komende maanden staan in het teken van die ene langgekoesterde droom; de Olympische Spelen halen.

 De vraag is hoe wereldkampioen Harrie tot die tijd zijn topvorm behoudt op de wielerbaan en lukt het turnster Sanna om de bondscoach te overtuigen? Skateboardster Roos zoekt steeds meer de grenzen op; nu maar hopen dat haar knie het houdt. Zwemmer Nyls liep in december kwalificatie voor Tokio op een haar na mis, grijpt hij straks zijn laatste kans? Judoka Simeon staat voorlopig als tweede geplaatst voor Tokio, en zit achter de oudere Michael Korrel op de reservebank. Alleen als Korrel geblesseerd raakt, kan Simeon een ticket gaan boeken. En dan hebben we nog de atletes Alida en Zoë. Rookies op papier, maar de twee benjamins uit team de beloften zijn zeker niet kansloos. 


 

Volg de reis naar de top van iedere Belofte. Bekijk hier de interactieve Olympische berg.

Volg de @vprodebeloften via Instagram en via vpro.nl. Aan de vooravond van de Olympische Spelen wordt op NPO3 een 4-delige documentaireserie over de beloften uitgezonden.