Belofte ben je niet in een dag. Zoë Sedney begint met hockey en atletiek als ze vijf is. Zowel op de atletiekbaan als op het hockeyveld blijkt ze de snelste van allemaal. Ze besluit haar zus Naomi achterna te gaan en kiest voor atletiek. Inmiddels bestormt ze de Nederlandse top als sprinttalent. Hoe krijg je dat voor elkaar?

wat is De beloften?

Zelden zien we hoe de lange weg van een belofte richting de top eruitziet. Hoe de afslag van het gewone leven genomen wordt, waar de verleidingen en opofferingen uit bestaan en hoe flinterdun de lijn is tussen teleurstelling en succes.

De VPRO volgt de komende jaren een groep van tien jonge topsporters van dichtbij. Stuk voor stuk talenten van de buitencategorie die dromen van de Olympische Spelen in Tokyo, maar voor hen ligt een weg vol valkuilen en hobbels. Hun levens zijn de komende twee jaar te volgen via Instagram, YouTube en hier op vpro.nl. Aan de vooravond van de Spelen wordt in 2020 een documentaireserie over de beloften uitgezonden op NPO 3.

volg onze beloften elke dag via Instagram

Je kunt de ontwikkeling van deze tien talenten te allen tijden volgen door middel van hun eigen social media-accounts, maar ook via de Instagrampagina van De beloften zelf: @vprodebeloften. Daar vind je elke dag de laatste nieuwtjes over dit project, de sporters zelf en de documentaireserie.

de beloften op YouTube

Ook op YouTube zie je onze Beloften. Check nu de introductievideo's en bekijk binnenkort de serie The Roos to Tokyo, waarin skateboarder Roos Zwetsloot bekende sporters (waaronder Maartje Paumen en Erben Wennemars) interviewt die de Spelen al eens hebben meegemaakt. Ze gaat op zoek naar tips op weg naar haar eigen doel: de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

advertentie