De Olympische Spelen van Tokio zijn uitgesteld, maar De beloften gaan door.

Sport wordt de belangrijkste bijzaak van het leven genoemd. Maar voor onze beloften betekent  sport álles. Jarenlang zetten ze alles voor die ene Olympische droom opzij. En alhoewel zich bewust van de impact van een wereldwijde pandemie, betekende het verzetten van de Spelen een flinke domper. Voor de meeste jonge sporters althans. Zoals de jonge wereldkampioen baanwielrennen Harrie Lavreysen, die wordt  beschouwd als dé favoriet voor drie keer goud. En ook skateboardster Roos had zich virtueel al geplaatst. En dan baal je. Maar topsporters weten ook; incasseren en weer door. De focus ligt inmiddels al weer op volgend jaar.

De vpro volgt de selectie van bijzondere beloften gewoon nog een jaar langer op hun pad. Zowel online als documentair. Nieuwe ronde en misschien nóg meer kansen. Want voor de beloften geldt dat ze volgend jaar weer een jaartje ouder zijn. Nog sterker, weer sneller en dichterbij de wereldtop. Wie haalt het en wie haalt het niet? Volg ons op Instagram om niets te missen. En blijf op de hoogte van updates op deze site.


 

Volg de reis naar de top van iedere Belofte. Bekijk hier de interactieve Olympische berg.

Volg de @vprodebeloften via Instagram en via vpro.nl. Aan de vooravond van de Olympische Spelen wordt op NPO3 een 4-delige documentaireserie over de beloften uitgezonden.